SEGRE

LOTERIA SORTEIG DE REIS

El Nen s’oblida de Lleida i va a Bilbao

La grossa cau íntegrament a la ciutat basca i deixa un total de cent milions d’euros || El segon premi reparteix sort per tot Espanya, amb vint-i-set municipis premiats

L’amo i els clients del bar Ziortza d’Arangoiti, a Biscaia, celebren el premi de la grossa.

L’amo i els clients del bar Ziortza d’Arangoiti, a Biscaia, celebren el premi de la grossa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després del sorteig de Nadal sempre queda l’esperança de comprar un bitllet premiat al Nen, encara que també la fortuna va passar de llarg ahir per les comarques lleidatanes i va deixar tot el primer premi a la capital basca. Així, el número 05685 premiat amb els 200.000 euros al dècim de la grossa es va vendre íntegrament a l’administració número 19 de Bilbao, on va repartir un total de 100 milions. Segons el venedor de loteria Juanjo Elejalde, els 500 bitllets premiats es van vendre en finestreta, de manera que “estan molt repartits”. “Se n’ha venut part a Deusto, part a Arangoiti i a tot Bilbao, perquè és una administració molt de passada”, va indicar, al mateix temps que va subratllar que és la segona vegada que reparteix “un gran premi”, malgrat que la vegada anterior va ser per Nadal, un número baix que va acabar també en 5, quan l’administració estava a Gardoqui. Per la seua part, el bar Ziortza d’Arangoiti també es va convertir ahir en el punt de celebració dels veïns afortunats, que van felicitar el propietari per haver venut més de 132 dècims premiats. “Sentim molta satisfacció”, va explicar l’amo de l’establiment, que va repartir més de 26 milions entre els veïns del barri.

El segon premi, dotat amb 750.000 euros a la sèrie, va quedar molt més repartit, amb municipis com Montcada, Vic, Jaén, Saragossa, Alacant, Potevedra i Granada, entre molts altres, que van rebre un pessic de sort del número 18442. Per la seua banda, a Múrcia, concretament a la població de Iecla, també van estar de festa, ja que hi van caure vint-i-cinc mil euros al dècim que va rebre el tercer premi del número 23282.

Les comarques de Ponent recuperen prop d’un 55% de les vendesSegons el delegat a Lleida de Loteries i Apostes de l’Estat, Jesús Colell, les comarques lleidatanes van recuperar prop d’un 55% de les vendes del sorteig del Nen, cosa que es tradueix en un benefici aproximat de 4.363.656 milions d’euros en petits premis. I és que, encara que Lleida no va ser afortunada amb cap dels tres premis principals, moltes administracions van registrar-ne de terminacions i aproximacions. En total, la campanya del sorteig de Reis va tancar a les administracions lleidatanes amb 37.234 sèries venudes, que representen prop de 8.000.000 milions d’euros. Per la seua part, el president dels venedors de loteria de Lleida, David Masip, va lamentar que les vendes d’aquest any van ser més aviat fluixes, amb un augment de les compres a última hora “amb la il·lusió que els números endarrerits fossin més afortunats”.

tracking