SEGRE

Detectat un cas de salmonel·la a Espanya per la llet infantil contaminada

De la marca francesa Lactalis

El ministre francès d'Economia i Finances, Bruno Le Maire

Detectat un cas de salmonel·la a Espanya per la llet infantil contaminadaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un cas d’un nadó infectat per salmonel·la pel consum de llet infantil de la companyia francesa Lactalis ha estat detectat a Espanya, ha informat aquest divendres l’Institut Pasteur, que també va assenyalar que hi ha un altre cas a Grècia. Segons va precisar a Efe una portaveu d’aquesta fundació privada, les dades han estat recopilades per la xarxa d’informació europea Eurosurveillance, que en un informe va assenyalar que fins ara es té constància d’aquests dos casos fora de França, on fins ahir s’havien confirmat 37.

Eurosurveillance va assenyalar que aquests dos nens havien consumit els productes exportats des de França i implicats en la contaminació en una fàbrica francesa. Hores abans, un portaveu de Lactalis havia dit a Efe no tenir notícia de cap nadó afectat per la contaminació fora de França, on tots els nadons que van emmalaltir "van bé" i on no hi ha cap cas nou des del 21 de desembre.

Al desembre es va procedir a tres operacions successives de retirada de productes de Lactalis fabricats en la planta de Craon (oest) després que s’associessin les infeccions de nadons amb les llets infantils i les farinetes sortides d’allà.

El ministre francès d’Economia i Finances, Bruno Le Maire, que avui ha convocat el president de Lactalis, Emmanuel Besnier, per donar explicacions, havia acusat l’empresa d’haver "fallat greument".

Le Maire va anunciar, al terme d’aquesta entrevista, que Lactalis haurà de retirar tota la llet infantil que hagi sortit de les línies de producció de Craon, al marge de la data en què es van fabricar. Això significa una retirada més àmplia de les tres decidides fins ara, que concernien els lots fabricats després del 15 de febrer.

Els principals grups de la gran distribució francesa han reconegut haver comercialitzat lots que havien d’haver estat retirats de la circulació després de l’ordre llançada per les autoritats franceses, el passat 21 de desembre.

tracking