SEGRE

SERVEIS DISCAPACITAT

Aremi estrena per fi casa seua

L’entitat de persones amb paràlisi cerebral obrirà al març la segona fase de la residència amb vuit primers usuaris || Acabada el 2014, la falta de concertació de places impedia inaugurar-la

Façana de la residència a Balàfia.

Façana de la residència a Balàfia.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aremi, l’entitat lleidatana que atén persones amb paràlisi cerebral i discapacitat física, obrirà el pròxim mes de març la segona fase de la residència de Balàfia, quatre anys després que d’acabar les obres i tres des que va quedar completament moblada i equipada. La concertació de vuit places per part del departament de Treball, Assumptes Socials i Famílies és el que ha permès a l’associació poder inaugurar a la fi aquesta ampliació de la casa que va estrenar ja fa una dècada. Ho farà de moment amb vuit usuaris, part d’ells provinents del seu servei ocupacional i la resta de la llista d’espera amb què compta el departament de persones interessades a accedir a aquest tipus de serveis residencials. “De moment obrim amb aquestes vuit places, però estem en converses amb la Generalitat per poder ampliar la concertació fins a les 29 de què disposa aquesta segona fase”, va explicar ahir a aquest diari Mercè Batlle, presidenta d’Aremi. A més, l’obertura d’aquestes instal·lacions, que han comptat amb un pressupost de més d’un milió d’euros (entre construcció i equipament), permetrà a l’entitat contrarestar el dèficit que ha contret durant aquests quatre anys en què les instal·lacions han estat acabades i tancades, però el manteniment comportava unes despeses mínimes de calefacció o de neteja, entre d’altres. També permetrà la contractació de més personal o l’ampliació d’horaris que hi ha actualment, a més de reduir la llista d’espera de persones interessades en una plaça, que sense ajuda té un cost aproximat d’uns 3.000 euros, però que quan està concertada es redueix a més de la meitat per a la família.

DADES

  • 29 PLACES La segona fase de la residència compta amb un total de 29 places, que se sumen a les 26 que ja funcionen de la primera. 
  • 1,3 MILIONS D’EUROS El pressupost de la segona fase ascendeix a un total d’1,3 milions d’euros, entre construcció i equipament. 
  • 55 places, 38 habitacions. La residència suma, entre la primera i la segona fase, 55 places en 38 habitacions (21 de dobles i 17 d’individuals). 
  • Els terrenys, de la Paeria. Els terrenys on s’aixeca la residència d’Aremi, situada al carrer Garraf, a Balàfia, van ser cedits en el seu dia per l’ajuntament de Lleida.

Aquesta ampliació de la residència d’Aremi compta amb una vintena d’habitacions, onze de dobles i nou d’individuals. En total, entre la primera i la segona fase de l’edifici, el centre disposa de cinquanta-cinc places repartides en trenta-vuit habitacions (vint-i-una d’individuals i disset de dobles), de les quals el mes de març estaran ocupades un total de trenta-quatre. A més, compta amb serveis comuns com magatzems, vestidors, bugaderia, sales polivalents, de rehabilitació i cuina, que ja estaven a ple rendiment des de la inauguració de l’edifici. També disposa d’un gran pati conjunt.

Mercè Batlle, presidenta d'Aremi Què suposa per a l’entitat Aremi poder anunciar que pot posar en marxa la segona fase de la residència? Després d’anys acabada i tancada, estem molt contents perquè encara que només siguin vuit places ens permetrà donar servei a gent que ho necessita i cobrir les despeses que ens generava tenir-la tancada. A més, hi ha el compromís de la Generalitat de concertar-ne més en un futur, així que confiem a poder ampliar el nombre de places disponibles. Què els ha impedit poder obrir abans aquesta fase de la residència malgrat que ja estava acabada? La falta de concertació de places ha estat l’inconvenient. Cadascuna d’aquestes, sense ajuda, costa uns tres mil euros i és un preu que les famílies no poden assumir.

Façana de la residència a Balàfia.

Façana de la residència a Balàfia.MAGDALENA ALTISENT

Façana de la residència a Balàfia.

Façana de la residència a Balàfia.MAGDALENA ALTISENT

Façana de la residència a Balàfia.

Façana de la residència a Balàfia.MAGDALENA ALTISENT

tracking