SEGRE

ESGLÉSIA ENTITATS

Rafael Allepuz, nou president de Càritas Lleida

Relleva Ramon Baró, que ho era des de 2008

Ramon Baró (esq.) ha estat rellevat per Rafael Allepuz (dreta).

Ramon Baró (esq.) ha estat rellevat per Rafael Allepuz (dreta).BISBAT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha nomenat nou director de Càritas Diocesana de Lleida a Rafael Allepuz, professor d’Economia Aplicada de la Universitat de Lleida (UdL). El nou president pren el relleu de Ramon Baró, que havia estat al capdavant de l’organització des de l’any 2008.

Allepuz compta amb una dilatada experiència en el món acadèmic i la comunitat cristiana. També és professor de l’Institut Superior de Ciències Religioses de Lleida (IREL) i és coautor, entre altres obres, d’Anatomia de la pobresa a Catalunya, Nova i vella pobresa a les comarques de Lleida i Campus per la pau. Els efectes de les guerres sobre el desenvolupament dels països pobres. Així mateix, ha estat durant catorze anys president de la comissió diocesana de Justícia i Pau de Lleida.

Al seu torn, Ramon Baró, fins ara director de Càritas, assumirà tasques de coordinació en la Fundació Jaume Rubió i Rubió, encarregada de promoure accions d’inserció laboral. Càritas Lleida va recuperar el 2016 unes 550 tones de roba, la qual cosa equival a 1,85 quilos per habitant i any.

tracking