SEGRE

INSERCIÓ LABORAL

La missatgeria més solidària

Naix Missatgeria amb Cor, empresa pionera de repartiment ecològic de Lleida || De Càritas, el bisbat i Reintegra per donar ocupació a persones vulnerables

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Posar tot el cor a trobar una feina als lleidatans en situació de vulnerabilitat. Així es podria definir la màxima de Missatgeria amb Cor, una nova empresa de repartiment ecològic única a Lleida que s’autodefineix com un projecte ecològic, sostenible, eficient i amable d’inserció. Aquest projecte impulsa una línia de creació de “treball digne per al que més ens importa, les persones”, va explicar Josep Fernández, gerent de l’empresa d’inserció Troballes (Càritas), una de les tres entitats que donen suport a la iniciativa amb la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom (Bisbat de Lleida) i Troca (Reintegra). Els dos pilars de l’empresa, “generar ocupació per integrar” i, alhora, “oferir un servei eficient i segur a empreses, comerços i particulars de Lleida”, explica Carles Sanmartín, responsable de la Fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom, han portat Missatgeria amb Cor a poder ocupar ja quatre persones, dos d’elles residents a les Llars del Seminari, lloc on va nàixer la idea.

L’empresa pretén posicionar-se també líder a Lleida en “el respecte al medi ambient i la societat”, i per aquesta raó únicament utilitzarà vehicles ecològics: dos bicis, una moto elèctrica i un tricicle, “que garanteixen emissions zero”, va remarcar Sanmartín.

Inaugurada ahir, la companyia no només repartirà paquets, sinó que impulsarà la inserció laboral dels residents de les llars, iniciativa del Bisbat de Lleida que ofereix habitatges a famílies sense recursos. Així ho explica Paul Vargas, un dels primers empleats de Missatgeria amb Cor que afirma que “la meua família va ser la primera a entrar a les Llars del Seminari i esperem que, amb això, ens quedi poc per sortir”.

“No venim a substituir ningú, volem ser complementaris” Missatgeria amb Cor es va idear a les Llars del Seminari i s’inspira en Ecosol, un projecte similar de Càritas Girona. L’empresa lleidatana no vol “sustiuir ningú, volem ser complementaris”, va destacar Fernández, que va subratllar que busquen ser un “referent a Lleida” per donar “feina a persones necessitades”. Missatgeria amb Cor, que està a punt de tancar un contracte amb una important companyia lleidatana per fer-se càrrec dels repartiments, començarà a operar a partir del febrer.

L’alcalde, Àngel Ros, amb el bisbe Salvador Giménez i el delegat de Treball de Lleida, Joan Santacana.

L’alcalde, Àngel Ros, amb el bisbe Salvador Giménez i el delegat de Treball de Lleida, Joan Santacana.AMADO FORROLLA

tracking