SEGRE

TECNOLOGIA APLICACIONS

Triomfa un videojoc creat a la Segarra per a Apple

El creador de ‘Full of Sparks’ és Jordi Antonijuan, un dissenyador gràfic de Sant Ramon de 42 anys || Es va activar ahir a l’App Store i a mitja tarda ja comptava amb més de 50.000 descàrregues

Jordi Antonijuan, ahir a l’empresa Dabadu Games, que es troba al CEI de Cervera.

Jordi Antonijuan, ahir a l’empresa Dabadu Games, que es troba al CEI de Cervera.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Jordi Antonijuan, un dissenyador gràfic de Sant Ramon de 42 anys, originari de Cervera i amb arrels a Torrefeta, ha aconseguit que Apple aposti pel seu videojoc, Full of Sparks. Es va activar ahir i, a mitja tarda, ja comptava amb més de 50.000 descàrregues a l’App Store, la plataforma d’aplicacions de distribució digital d’Apple. Antonijuan té una dilatada trajectòria i l’any 2013 va aconseguir que el videojoc Garbel Lab fos distingit amb el premi a la millor aplicació espanyola per a nens. També el 2015 va guanyar un premi al festival Chupete (Madrid) dedicat a la publicitat i comunicació infantil amb la proposta Dismonster.

LES CLAUS

  • Apple destaca el joc. Apple ha destacat el videojoc, que es pot descarregar des de l’Apple Store per a dispositius mòbils iPhone i iPad.
  • 50.000 descàrregues un dia. Ahir dijous, en la primera jornada d’operativitat del joc, va aconseguir més de 50.000 descàrregues des de tot el món.
  • La crisi dels 40 anys. El joc s’inspira en la crisi dels 40 anys, “quan la vida comença a fer marxa enrere”, segons el seu creador.
  • A partir dels 9 anys. Especialitzat en jocs infantils, el videojoc està indicat a partir de 9 anys però reconeix que pot atreure adults.
  • Amb seu al CEI de Cervera. El dissenyador treballa des del mes de setembre passat des del Centre d’Empreses Innovadores de Cervera.
  • Veí de Sant Ramon. Antonijuan és de Cervera, fa tres anys que va fixar la residència a Sant Ramon i la seua família és originària de Torrefeta.
  • Premis. El 2013 va aconseguir amb Garbel Lab el premi a la millor app espanyola per a nens, i el 2015, un premi al Festival Chupete (Madrid) amb Dismonster.

El joc Full of Sparks, en el qual ha estat treballant durant els últims tres anys, ha estat traduït a tretze idiomes, entre els quals el català, i es pot descarregar de forma gratuïta. Es tracta d’una aventura de plataformes en què el jugador ha de córrer, saltar i esquivar mecanismes per superar obstacles abans que finalitzi el temps. La Corba de Dificultat porta el jugador a través de més de vuitanta nivells a quatre mons diferents, que són Suburbis, Desert, Cova i Gran Nord.

Tràiler del videojoc

Jordi Antonijuan té la seu de l’empresa, Dabadu Games, al CEI de Cervera

Jordi Antonijuan va explicar ahir que “està inspirat en la crisi dels quaranta, moment en què la vida comença a fer marxa enrere de forma irreversible. És quan molta gent opta per començar a practicar escalada, running o comprar motos”. El protagonista és un petard amb una metxa, que simbolitza el compte enrere d’un viatge sense retorn. L’objectiu consisteix a arribar al final de cada nivell del joc abans que el petard esclati. El dissenyador gràfic de la Segarra va afirmar que “no és gens fàcil” donar-se a conèixer i fer-se un lloc al món dels videojocs.

“Es tracta d’un mercat global que a més està molt saturat”, va afegir. La manera de guanyar diners és mitjançant anuncis i compres dins de la mateixa aplicació. Antonijuan treballa des d’un dels despatxos del Centre d’Empreses Innovadores (CEI) de Cervera, on s’ubica la seua empresa Dabadu Games. La seua especialitat és la del disseny d’experiència d’usuari, treball que consisteix a mesurar la sensació que té un usuari mentre utilitza una aplicació, tenint en compte aspectes com si la troba atractiva, si s’espatlla amb facilitat, si és divertida, etcètera.

tracking