SEGRE

PROGRAMACIÓ INICIATIVES

Acords de l’OJC per a Animac

La Julià Carbonell posarà la música en directe a una producció japonesa a la inauguració del festival de cine || L’orquestra lleidatana programa una quinzena de concerts per aquest semestre

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sessió inaugural del festival Animac, el pròxim 22 de febrer, comptarà amb un convidat molt especial, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell. I és que els seus intèrprets seran els encarregats de posar la música en directe a l’estrena internacional d’Animació per a les Quatre Estacions de Vivaldi, una pel·lícula produïda per la Tokyo University of the Arts. “És la primera col·laboració que fem amb Animac, que dedica l’edició d’aquest any a la música”, va apuntar ahir Alfons Reverté, director de l’OJC, a la presentació de la programació de l’orquestra per aquest primer semestre de l’any. Aquest concert a la Llotja, com a primera col·laboració entre l’OJC i Animac, és una de la quinzena de sessions que l’orquestra lleidatana ha programat per aquest primer semestre, una xifra superior a la de l’any passat. “La programació és molt variada i consolida l’activitat de la nostra formació”, va assegurar Reverté. L’Auditori Enric Granados de Lleida i l’AXA de Barcelona seran els principals escenaris, però l’orquestra també recorrerà el territori amb parades a Bellpuig, Bellvís o la Torre de Capdella, entre d’altres.

L’estrena de la temporada serà avui mateix a Alcoletge i demà a l’Auditori amb un nou projecte pedagògic, un taller de l’OJC amb L’Intèrpret que busca que futurs músics (estudiants dels primers cursos del grau professional) tinguin l’oportunitat de tocar dins d’una orquestra. Una sessió dedicada als instruments de vent, una altra a autors catalans, una amb Alba Ventura al piano, una amb Névoa per versionar fados i una altra al recital solidari Mamapop a Andorra formen part de l’activitat de la Julià Carbonell d’aquest semestre. L’orquestra pujarà a l’escenari des d’una quinzena de músics fins a més de vuitanta i comptarà amb un pressupost similar al de l’any passat, mig milió d’euros.

El compositor Normand Roger, convidat especialLa 22a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que se celebrarà del 22 al 25 de febrer, tindrà la participació de Normand Roger, compositor canadenc i dissenyador de so per a pel·lícules, reconegudes amb tretze nominacions i sis premis Oscar. L’acompanyaran altres artistes com el fundador de la productora belga Camera-etc, Jean Luc Slock o l’oscaritzada productora de la National Film Board del Canadà, Marcy Page.

tracking