SEGRE

OBITUARI GASTRONOMIA

Adéu al xef de la ‘nouvelle cuisine’

Paul Bocuse, que va renovar la tradició culinària francesa, va morir als 91 anys || Va mantenir 3 estrelles Michelin més de mig segle

El cuiner Paul Bocuse.

El cuiner Paul Bocuse.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El xef francès Paul Bocuse, impulsor i pioner de la nouvelle cuisine, va morir ahir als 91 anys i va deixar la gastronomia de dol. “El senyor Paul era França. Simplicitat i generositat. Excel·lència i art de viure. El papa de la gastronomia ens ha deixat”, va comentar el ministre de l’Interior francès, Gérard Collomb. Bocuse va nàixer l’any 1926 a prop de Lió i amb la seua carrera va aconseguir el rècord de tenir tres estrelles Michelin durant més de cinquanta anys. A més, durant la seua trajectòria en la gastronomia, que va començar amb tan sols deu anys, va ser considerat com el millor cuiner del segle per diversos crítics especialitzats.

El salt a la fama de Bocuse va arribar quan, a la dècada dels seixanta, va impulsar la nouvelle cuisine i va convertir aquest corrent gastronòmic en el pilar de la modernitat culinària, gràcies en part al llibre La cuina de mercat.

tracking