SEGRE

FESTES POLÈMICA

A la recerca d'acord per al Carnaval de Tàrrega

L’alcaldessa de Tàrrega assegura que s’ha de consensuar el programa i el cartell de la festa || Reconeix que tant l’ajuntament com l’Associació Agrat han de fer autocrítica

Perelló durant la roda de premsa que van oferir ahir.

Perelló durant la roda de premsa que van oferir ahir.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, va anunciar aquest diumenge una reunió amb l’Associació Agrat i amb la resta d’entitats de la capital de l’Urgell per trobar un punt d’acord que faci possible celebrar un únic Carnaval. Perelló va reconèixer que l’equip de govern i Agrat “hem d’afrontar una autocrítica perquè la divisió de la ciutat no beneficia ningú”. D’aquesta manera, avui a les 21.00 hores a la casa consistorial tindrà lloc una trobada i, segons Perelló, el punt d’acord consistirà a consensuar el programa i el cartell de la festa “que és el que arriba a totes les famílies i pot ferir sensibilitats”. Perelló va manifestar que el consistori, a través de la seua tècnica en polítiques d’igualtat, va emetre un informe en el qual considerava que algunes expressions que apareixen al programa “poden provocar confusió”.

L’alcaldessa va explicar que es posarà sobre la taula la problemàtica i del debat “ha de sorgir el Carnaval que se celebrarà”. En aquest sentit, Perelló va descartar que hi pugui haver un segon Carnaval. La primera edil, que ahir a la tarda va presidir una roda de premsa acompanyada de tot l’equip de govern (PDeCAT i ERC), va dir que donaven per vàlida la resta de la proposta tant pel que fa a l’organització a càrrec d’Agrat com al pregó de Carnaval i la festa nocturna i que en “l’únic que intentarem mediar és amb el que arriba a totes les cases: el programa i el cartell”. Així mateix, va qualificar la polèmica dels últims dies com un “joc de disbarats” i va remarcar que l’equip de govern no ha posat objeccions a la temàtica i a les activitats proposades per Agrat, només al cartell.

L’equip de govern de Tàrrega descarta que es pugui celebrar un segon Carnaval a la ciutat

Per la seua banda, ERC va lamentar que s’hagi arribat a un “punt de ruptura amb l’entitat” i va defensar que s’organitzi un únic Carnaval per a la ciutat organitzat per les entitats. “Considerem que algunes expressions utilitzades al programa crucifiquen el cos de la dona”, va dir Perelló, i va afegir que “en cap moment hem censurat res, només hem fet una petició de modificació”. La primera edil va defensar que “hem d’aconseguir una festa participativa en la qual ningú se senti ofès”. Amb tot, va assegurar que no interferiran en el discurs ni en el ball, “encara que al programa que es reparteix per les cases, on hi ha menors d’edat, s’ha de ser molt més acurats”.

A la reunió prevista per avui s’han convocat, a més dels responsables del govern i d’Agrat, la resta d’entitats de Tàrrega, així com les Ampes dels col·legis de la ciutat.

Perelló durant la roda de premsa que van oferir ahir.

Perelló durant la roda de premsa que van oferir ahir.X. SANTESMASSES

tracking