SEGRE

Els Tres Tombs 'prenen' Linyola i les Borges

Els veïns de les dos localitats i les seues mascotes omplen els carrers per participar en la tradicional benedicció dels animals

Veïns de Linyola esperant perquè beneïssin les mascotes

Els Tres Tombs 'prenen' Linyola i les BorgesJ. Gómez

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tradicionals Tres Tombs van prendre ahir al migdia els carrers de Linyola i de les Borges. Desenes de veïns de la localitat del Pla d’Urgell i les seues mascotes es van reunir ahir a la plaça de l’Església per participar en la benedicció dels animals. Gossos i cavalls, amb diversos carruatges que van portar a terme els Tres Tombs pels carrers més cèntrics d’aquest municipi. La festa es va iniciar a primera hora del matí amb un esmorzar popular, en el qual es van servir unes quatre-centes xulles de porc fregides.

Posteriorment, es va inaugurar una nova edició del mercat de productes de proximitat i artesania a la plaça Planell, que va comptar amb un total de vint-i-cinc parades. També es va portar a terme el tradicional sorteig del carro de fato, a càrrec de l’equip de futbol sala del municipi. A la mateixa plaça es va habilitar un corral amb diversos animals i els més petits van poder passejar a sobre d’un poni pel centre local o participar en tallers de marqueteria o manualitats.

A la capital de les Garrigues, que aquest cap de setmana va celebrar la 55 Fira de l’Oli (més informació a la pàgina 7), la plaça del Terrall es va omplir de veïns i visitants del certamen més important de la comarca per veure els Tres Tombs i participar en la benedicció dels animals.

tracking