SEGRE

La Paeria homenatjarà les víctimes de l'Holocaust amb una estàtua al carrer Jaume II

L'ajuntament ha recopilat els noms de 45 persones de Lleida que van ser deportades als camps de concentració nazis

Emotiu retrobament de supervivents del bombardeig del Liceu Escolar davant del lloc que va ocupar la seua escola, a Blondel.

Emotiu retrobament de supervivents del bombardeig del Liceu Escolar davant del lloc que va ocupar la seua escola, a Blondel.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida commemorarà el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i de prevenció de crims contra la Humanitat amb un acte el pròxim divendres a les 17.00 hores. Consistirà en la col·locació de l’escultura FITA d’Àngel Eroles al carrer Jaume II 55, entre la Passarel·la del Liceu Escolar i el Pont de la Universitat.

Aquesta activitat està emmarcada al conveni de col·laboració per realitzar accions de recuperació de la Memòria Democràtica entre l’Ajuntament de Lleida, el Centre Excursionista de Lleida i Amical de Mauthausen, dins de projecte Stolpersteine.

La Paeria ha recollit els noms de les persones de Lleida que van ser deportades als camps de concentració nazi a partir de diferents bases de dades, trobant 45 lleidatans víctimes de la deportació, que són les que es detallen seguidament.

L’ajuntament ha volgut fer pública la relació d’aquestes persones deportades per poder comunicar a les seves famílies la instal·lació de l’escultura FITA en la seva memòria i, si ho desitgen, estan convidades a participar de l’homenatge el divendres 26 de gener.

tracking