SEGRE

PRESTACIONS BENESTAR

Un de cada quatre dependents reconeguts està en llista d'espera

Concentració a Lleida contra els retards

Imatge d’arxiu d’una protesta per la llei de Dependència.

Imatge d’arxiu d’una protesta per la llei de Dependència.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un de cada quatre dependents reconeguts per la llei de Dependència el 2017 es troba en la llista d’espera per rebre els serveis i prestacions a què tenen dret, segons va anunciar ahir l’Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials. Amb les últimes dades del Sistema d’Atenció a la Dependència a tancament del 2017, l’associació recorda que 1.264.951 persones tenen reconeguda la seua situació de dependència (el 2,7% de la població), de les quals 954.831 estan sent ateses i unes altres 310.120 estan en llista d’espera.

L’organització destaca la reducció de la llista d’espera en 38.189 persones, però lamenta que a “aquest ritme es necessitarien més de vuit anys només per atendre l’actual acumulació de la llista d’espera”.

Alerten que Catalunya necessitaria més d’onze anys per absorbir la llista d’espera en Dependència

“Resulta especialment preocupant que gairebé el 40% de les persones desateses són dependents amb Grau II o III (dependents severs i grans dependents)” i que el 2016 es produïssin més de 40.000 morts de persones que, sent dependents amb dret a atenció, no havien arribat a beneficiar-se de les prestacions i serveis oportuns.

En aquest sentit, l’associació expressa la seua preocupació per la situació a Catalunya, que té la taxa de llista d’espera més alta (37,1%) i que “necessitaria més d’onze anys per absorbir aquesta llista”. D’altra banda, la Marea Blanca de Lleida es mobilitzarà demà a les 12.30 hores a les portes de l’hospital Arnau de Vilanova per exigir una intervenció més gran per part del Govern català i de l’Estat per tal de reduir la llista d’espera a la sanitat i defensar “una sanitat pública i universal” que, segons la seua opinió, pateix greus retallades.

tracking