SEGRE

Alerten d'un frau mitjançant trucades perdudes des de línies estrangeres

Amb prefixos d’Albània (355), Costa d’Ivori (225), Ghana (233) o Nigèria (234)

Un usuari de telefonia.

Alerten d'un frau mitjançant trucades perdudes des de línies estrangeresSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FACUA-Consumidors en Acció ha llançat un advertiment als consumidors d’un frau mitjançant trucades perdudes. Segons explica l'asociació, l’estafa consisteix en que l’usuari torna una trucada que ha rebut des de línies estrangeres de tarifació addicional. L’estafador obté com a benefici un alt percentatge del cost de la mateixa, ja que els números en qüestió equivalen a Espanya als que porten els prefixes 803, 806 i 807, que tenen un recàrrec afegit.

L’associació aconsella als usuaris que no tornin la trucada si es tracta d’un número no conegut i que contingui prefixos de països com Albània (355), Costa d’Ivori (225), Ghana (233) o Nigèria (234).

FACUA recorda als consumidors que si el número que truca porta davant un signe '+' correspon a una línia de l’estranger.

A més, l’associació de consumidors indica que, una vegada detectat el frau, resulta aconsellable guardar el número a l’agenda amb el nom d’"estafa" o no agafar, per exemple.

Facua aconsella als afectats per aquest frau que presentin una reclamació a la seua companyia de telecomunicacions per advertir de les irregularitats i sol·licitar que no els carreguin el sobrecost de les trucades.

tracking