SEGRE

GUIA

Elton John deixarà els escenaris després de la gira de 300 concerts

El britànic posarà fi a mig segle d’actuacions en poc més de tres anys

El cantant i compositor anglès Elton John va actuar ahir durant una roda de premsa a Nova York.

El cantant i compositor anglès Elton John va actuar ahir durant una roda de premsa a Nova York.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de mig segle als escenaris, Elton John va anunciar ahir que els abandonarà quan finalitzi la seua última gira mundial, que començarà al setembre i s’allargarà durant tres anys i que posarà fi a mig segle d’actuacions. Quan s’acabi, va explicar, es vol dedicar a la família. El compositor britànic, de 70 anys, havia convocat una enigmàtica presentació a Nova York en la qual va confessar que ja no farà més gires. “La meua vida ha canviat i les meues prioritats han canviat. Les meues prioritats són ara els meus fills, el meu marit i la meua família”, va explicar el músic, que va recordar que «el 2015 David [el seu marit] i jo ens vam asseure amb un calendari escolar [dels fills] i vaig pensar: “No vull perdre’m res d’això”».

“No faré més gires, a part de la que comença aquest setembre”, va explicar i va afegir que “aquest és el final” perquè els seus fills “necessiten uns pares” i el troben a faltar i va assegurar que ara es dedicarà a continuar “creant” i escrivint.

La seua última gira arrancarà el 8 de setembre a Pennsilvània i, després de recórrer Amèrica del Nord, arribarà a Europa l’abril del 2019, a Àsia el novembre d’aquell mateix any, a Austràlia al desembre i, ja el 2020, visitarà Sud-amèrica al març i tornarà a Europa a finals d’aquell any. La gira acabarà de nou a Amèrica del Nord el 2021 i portarà per nom “Farewell Yellow Brick Road”, com la cançó i l’àlbum que va estrenar el 1973 i que parla sobre la fama i l’èxit. L’any passat, va combinar les seues actuacions a Las Vegas amb presentacions a Europa i Austràlia, encara que es va veure obligat a cancel·lar una gira pels Estats Units per una infecció bacteriana que el va obligar a ser hospitalitzat.

Malgrat l’ensurt, l’artista va desmentir que el seu retir estigués relacionat amb possibles problemes de salut, i va afirmar taxatiu: “Si fas 300 actuacions és que no estàs malalt”, per insisitir tot seguit que no vol trobar a faltar els seus fills ni que ells el trobin a faltar a ell, com passa ara.

tracking