SEGRE

TRADICIONS INICIATIVA

Cervera presentarà el 2019 la nova Casa de la Festa

La reivindiquen les entitats de cultura popular || Més de trenta persones debaten sobre l'ocupació de l'espai públic

Un moment de la jornada celebrada ahir a Cervera.

Un moment de la jornada celebrada ahir a Cervera.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Coincidint amb la Capital de la Cultura Catalana, Cervera pretén presentar el 2019 el projecte de la Casa de la Festa, un espai llargament reivindicat per les entitats de cultura popular de la ciutat. En la 13 edició de la jornada Reviure el patrimoni, que organitza el Museu Comarcal i que tindrà lloc el 24 de febrer, està previst debatre sobre el seu funcionament i la millor ubicació.

L’alcalde, Ramon Royes, va anomenar ahir diverses possibilitats: l’antiga biblioteca del carrer Major, en la qual es va projectar un hotel d’entitats que no es va materialitzar per falta de finançament de la Generalitat; l’església de Sant Domènec, o l’edifici del Sindicat.

Royes va demanar “un debat participatiu amb totes les entitats per veure les necessitats que ha de cobrir aquest espai i, a partir d’aquí, decidir la ubicació més adequada i buscar el finançament”. Aquestes declaracions les va fer en el marc de la celebració de la dotzena edició de la jornada Reviure el patrimoni, corresponent al 2017 i dedicada a la festa i a l’ocupació de l’espai públic. En el marc del 40 aniversari de l’Aquelarre, que es va celebrar l’estiu passat, el Museu Comarcal de Cervera va organitzar una exposició que, sota el nom d’en construcció, repassava la història de la festa, convidava a la participació i plantejava diferents taules de debat, que es duran a terme aquest any i que tracten l’ocupació de l’espai públic, la dramatúrgia, la música, el foc i el creixement de la festa des dels actes satèl·lits (Fira del Gran Boc, Aquelarret...).

Més d’una trentena de persones van assistir ahir a la jornada, en la qual va intervenir l’antropòleg Manuel Delgado i en la qual també es va celebrar una taula redona amb la participació de responsables de festes tradicionals i populars que habitualment ocupen l’espai públic, com la Patum de Berga, el Carnaval de Solsona o l’Aquelarre. La directora del Museu Comarcal de Cervera, Carme Bergés, va explicar que l’objectiu de la jornada és “analitzar l’inici d’aquesta celebració, que naix amb la voluntat de recuperar una festa de barri, i com es gestiona el seu creixement amb la invasió de nous espais de la ciutat”.

tracking