SEGRE

La Switch torna a disparar els beneficis i previsions de Nintendo

La companyia eleva en un 6,25 % l’estimació de les seues vendes

Una botiga amb jocs de Nintendo a Tòquio.

La Switch torna a disparar els beneficis i previsions de NintendoEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Switch, l’última consola domèstica de Nintendo, ha estat el principal motor de l'abril al desembre del gegant dels videojocs, que ha aconseguit augmentar el seu benefici més de 31% i disparar les seues previsions per a tot l’exercici.

El fabricant amb seu a Kyoto ha publicat aquest dimecres el seu informe financer dels primers nou mesos de l’any fiscal nipó de 2017 (abril-desembre), un període en què el seu benefici net va ascendir a 135.165 milions de iens (999 milions d’euros).

L’augment del benefici operatiu de Nintendo va ser encara més espectacular, gairebé sis vegades més que en el mateix període del 2016, i es va situar en els 156.462 milions de iens (1.156 milions d’euros).

La facturació per vendes de la companyia gairebé es va triplicar fins els 857.012 milions de iens (6.334 milions d’euros) entre abril i desembre, uns sòlids resultats que la companyia va atribuir al bon rendiment de la seua consola Switch i al "substancial augment" del volum de vendes de jocs sobretot durant el període nadalenc.

Especialment destacable van ser les vendes de "Super Mario Odissey", la primera aventura de l’icònic lampista per a Switch, que la companyia va titllar com "un gran èxit", amb 9,07 milions d’unitats venudes a tot el món des del seu llançament a l’octubre.

La nova aventura de món obert de Mario va superar en tot just dos mesos els 7,33 milions de còpies venudes fins el desembre del popular joc de curses de cotxes "Mario Kart 8 Deluxe" des del seu llançament a l’abril i es va postular com el vuitè joc per a Switch que supera el milió còpies venudes.

Les vendes totals de jocs per a Switch, llançada al mercat el mes de març passat, van ascendir fins 47,10 milions d’unitats.

Nintendo ha dipositat grans esperances a Switch, que ha superat les expectatives dels analistes més escèptics, amb 12,13 milions d’unitats venudes globalment fins el desembre, per sobre de la meta de 10 milions que es va fixar per al període.

Quan fa un any Nintendo va presentar la consola a Tòquio, molts experts van vaticinar el seu fracàs, però per a professionals com el consultor de la indústria dels videojocs Serkan Toto, "Switch és un producte innovador que cap altra companyia de consoles ofereix". "Switch és un clar reflex de les antecedents de Nintendo com a fabricant de joguets. És un concepte redó que tracta d’unir la consola domèstica amb la portàtil" i en aquest sentit "ha brodat el concepte", ha dit avui Toto en declaracions a Efe.

A més, Nintendo ha anunciat jocs que es postulen com a potencials súper vendes, com "Metroid 4" i LABO, els accessoris de cartró que es comercialitzaran a l’abril i "ja es perfilen com un èxit", diu el consultor. El fabricant nipó també ha insinuat una assistència més important per part de creadors de continguts, "pel que els usuaris de Switch podrien veure alguns jocs exitosos d’altres desenvolupadors aquest mateix any", va argumentar Toto.

El llançament de Switch, amb el seu concepte híbrid, ha despertat especulacions entorn de la desaparició de la família de consoles portàtils Nintendo 3DS, una cosa que la companyia ha desmentit. En aquest sentit, Nintendo ha assegurat avui que les vendes de hardware "no es van debilitar després del llançament de Nintendo Switch" i va destacar l’augment del 16 % en la venda d’aquests dispositius al continent americà, encara que en conjunt la comercialització de consoles 3DS es va reduir un 9% interanual entre abril i desembre i la de jocs va caure encara més, un 33 %. A partir d’aquests resultats favorables i els plans de Nintendo d’"ampliar la base d’usuaris de Switch", la companyia va revisar a l’alça les seues previsions per a l’exercici en curs, que conclourà el 31 de març.

Nintendo preveu un benefici net de 120.000 milions de iens (887 milions d’euros), un 17% més que la seua estimació prèvia. La companyia nipona espera que el seu operatiu assoleixi els 120.000 milions de iens (908 milions d’euros) a l’exercici de 2017, la qual cosa suposa un 33,3 % més que el previst en el seu càlcul anterior. Nintendo també va elevar en un 6,25 % l’estimació de la seua vendes fins els 1,02 bilions de iens (7.542 milions d’euros).

tracking