SEGRE

Lleida ja ho té tot preparat per celebrar el Carnaval

La tupinada popular, la marató de l’ou, la gran rua o la cursa de llits, alguns dels actes protagonistes

L'acte de presentació del programa i el cartell del Carnval de Lleida.

Lleida ja ho té tot preparat per celebrar el CarnavalLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat de Lleida ja ho té tot a punt per acollir la festa de Carnaval, que tindrà lloc del 7 al 14 de febrer. La tinent d’alcalde i regidora Montse Parra ha presentat avui la programació i el cartell de la festa, que enguany és obra d’Aitor Bayo, estudiant de Gràfica Publicitària a l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

Bayo ha explicat que el cartell vol transmetre l’alegria que aporta la Festa de Carnaval en la monotonia del dia a dia. “Es tracta d’un cartell on el color gris, predominant, representa la rutina diària i la disfressa, en color, és el bon humor i la diversió del Carnaval”.

De la seua banda, Parra ha explicat que la programació d’enguany començarà amb tot un seguit de concerts previs que es faran al Cafè del Teatre de l’Escorxador entre divendres 2 i diumenge 4 de febrer. Per tercer any consecutiu es comptarà amb la participació de la Unió de Teatreros Lleidatans (UTELL) que dimecres 7 de febrer, a les 18.30 hores, donaran el tret de sortida al Carnaval de Lleida amb l’espectacle “Disbarat 2.0”.

La tupinada popular tindrà lloc dijous 8 de febrer, a les 19 hores, a la Plaça Ricard Viñes, on també es podrà degustar el pastís de carnaval en una iniciativa del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

El Centre Històric continua oferint la seva tradicional Rua de Carnestoltes, que tindrà lloc divendres 9 de febrer a les 18 hores i s’iniciarà a la Plaça Sant Joan, passant pel carrer Major, la Palma i amb finalització a la Plaça de Sant Llorenç amb una xocolatada.

El mateix dia, a les 19 hores, també tindrà lloc la XXXIV Marató de l’Ou, a l’avinguda Doctora Castells, organitzada pel Col·lectiu Cultural Cappont.

Dissabte 10 de febrer, a les 11.30 hores i des de la plaça de l’Ereta, hi haurà la tradicional passejada de la Germandat Pau Pi que, acompanyats per la banda Ilerband, recorreran diversos carrers de la ciutat fins arribar a la Plaça Paeria on es farà el lliurament del manifest a les autoritats.

El plat fort del Carnaval de Lleida 2018 tindrà lloc dissabte a la tarda, quan a les 17:45 hores es farà la lectura del Pregó de Carnaval a càrrec de Pau Pi i, posteriorment, a les 18 hores, s’iniciarà la gran Rua de Carnaval. Les carrosses i les comparses sortiran dels Camps Elisis pel carrer de Santa Cecília, continuaran per l’avinguda de les Garrigues, el pont Vell, la rambla Francesc Macià, la rambla de Ferran fins a la plaça de Ramon Berenguer IV, on giraran. La regidora de Cultura ha explicat que s’han reforçat les mesures de seguretat a la Rua de Carnaval per garantir que la desfilada, que atreu milers de persones, es desenvolupa sense cap incident.

Diumenge tindrà lloc la Cursa de Llits, que recorrerà, un cop més, els carrers del Centre Històric.

tracking