SEGRE

Lactalis no descarta que nadons hagin consumit llet contaminada des del 2005

El logotip de Lactalis

Lactalis no descarta que nadons hagin consumit llet contaminada des del 2005EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup lacti francès Lactalis, Emmanuel Besnier, en el focus d’un escàndol per la comercialització l’any passat de llet infantil contaminada amb salmonel·la, no descarta que nadons hagin consumit productes infectats des de 2005. En una entrevista que publica aquest dijous el diari "Els Echos", el responsable de l’empresa va assegurar que aquell any es va detectar un cas de salmonel·la a la torre d’assecatge de la planta de Craon, al nord-oest de França, on va tornar a reproduir-se el 2017. Segons el seu relat, unes obres a terra i els murs d’aquesta torre van alliberar el bacteri que es va disseminar per la planta i va contaminar equipaments mòbils que servien per produir petites sèries de llet infantil.

Va agregar que el bacteri detectat en l’actualitat "és el mateix" que el del 2005, quan Lactalis no era propietària de la planta de Craon. Besnier va indicar que desconeixien aquest episodi del 2005 fins que van obrir una investigació després d’haver rebut les primeres denúncies l’agost passat. Per això, no va descartar que el bacteri estigués disseminat per la planta des del 2005 i va assegurar que "no es pot excloure que nadons hagin consumit llet contaminada" des d’aquell any.

El president de Lactalis va indicar que els controls sanitaris dels seus productes estaven en mans d’"un grup extern de referència" però es va preguntar sobre la fiabilitat dels mateixos. "Ens costa molt entendre com 16.000 anàlisis fetes el 2017 no van detectar res. Dubtem de la sensibilitat d’aquests test. No és possible que no hi hagués cap positiu", va dir.

Va assenyalar que Lactalis tancarà la torre d’assecatge contaminada "per temor d’una recaiguda atesos les alertes de 2005 i 2017", i va assenyalar que reforçaran els programes de control de la llet infantil.

Besnier va afirmar que l’empresa perdrà "diversos centenars de milions d’euros" per aquest cas i va mostrar el seu temor per perdre les llicències d’exportació de forma temporal. Va reconèixer que "una part important" de la llet sospitosa en aquest episodi de 2017 "ha estat consumida" perquè el producte recuperat és menys del 50% del presumptament afectat.

tracking