SEGRE

GUIA

Una adolescent de Juncosa, exemple de lluita contra el càncer infantil

Organitza una xocolatada al seu municipi per recaptar fons contra la malaltia || Tindrà lloc el pròxim dia 15 de febrer

Ingrid Mor Espinosa, de 14 anys i veïna de Juncosa de les Garrigues, artífex de l’esdeveniment solidari.

Ingrid Mor Espinosa, de 14 anys i veïna de Juncosa de les Garrigues, artífex de l’esdeveniment solidari.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una adolescent de Juncosa de les Garrigues ha organitzat una xocolatada solidària per recaptar fons i destinar-los a la investigació sobre el càncer infantil. Ingrid Mor Espinosa, de 14 anys, sap molt bé què significa lluitar contra aquesta malaltia. El mes de setembre passat va ser operada d’un tumor al genoll i una setmana després li van donar la notícia que li havien detectat un sarcoma sinovial. Des d’aleshores, ha rebut tractament de quimioteràpia a l’hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i radioteràpia a la Vall d’Hebron.

La seua mare, Dori Espinosa, explica a SEGRE que la idea va sortir de l’Ingrid al veure els nens que com ella rebien tractament a l’hospital. «Sent a l’hospital em va dir: “Mama, i si fem una xocolatada per recaptar fons perquè els nens no hagin de passar per això?” I vaig posar fil a l’agulla. Al cap de tres dies ho tenia tot organitzat», explica Dori. El municipi de Juncosa s’ha bolcat amb la història de l’adolescent i ha col·laborat per organitzar l’esdeveniment, que se celebrarà el proper 15 de febrer al local municipal (sala de ball) a les cinc de la tarda.

Més xocolatades

“Tots els veïns, empreses, ajuntament... han col·laborat amb nosaltres des del minut u. És increïble el suport rebut”, explica. Dori afegeix que la recaptació “no només és per l’Ingrid, és per tots els nens que pateixen aquesta malaltia tan dura”. L’hospital Sant Joan de Déu anima ciutadans, entitats i col·legis a organitzar xocolatades solidàries amb motiu del Dia Mundial del Càncer Infantil el pròxim dia 15 (www.xocolatadasolidaria.org).

Unitat contra els tumors hereditaris La Xarxa Oncològica de Catalunya va presentar ahir el nou Servei de Genètica Clínica del Càncer, un servei capdavanter “únic i integral” per millorar la detecció de càncers hereditaris, fruit de la concentració d’unitats d’experts que s’han unit per millorar el diagnòstic i l’abordatge d’aquests tumors cancerígens.

Xocolatada solidària contra el càncer infantil

tracking