SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Torà obre avui els carnavals de Ponent amb l’esbojarrada festa del Brut i la Bruta

Escolars de Torà disfressats ahir de mags.

Escolars de Torà disfressats ahir de mags.AJUNTAMENT DE TORÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Torà inaugura avui els carnavals a Lleida amb la celebració de la festa del Brut i la Bruta, el Carnaval de la Llordera, que enguany tindrà com a tema principal els Jocs Olímpics. Les activitats començaran a les 11.00 del matí amb el carnaval infantil. A les 16.45 hores, a la plaça del Pati, tindrà lloc el tradicional pregó de Carnaval, que es converteix en un repàs satíric de l’activitat local dels últims dotze mesos.

Posteriorment, se celebrarà la rua que circumval·la el poble. La dansa del ball pla amb el Bonic, la Bonica, el Brut i la Bruta encapçalen la desfilada. Els acompanyen els populars gegants de mans lliures, creats als anys noranta per la factoria Casserres de Solsona i que actualment protagonitzen el punt de disbauxa de la jornada amb un multitudinari ball.

L’escola Santi Gil i la llar d’infants El Jardí van obrir ahir divendres la festa en aquesta localitat de la Segarra, amb una cercavila en la qual van mostrar les disfresses que ells mateixos havien confeccionat a classe.

tracking