SEGRE

LLEURE CARNAVAL

Dijous Gras de tupinada a Lleida, que es prepara per a les rues de Carnaval

Desfilada a Tàrrega amb 1.400 participants

Els escolars d’Agramunt van anar ahir amb pijama al col·legi.

Els escolars d’Agramunt van anar ahir amb pijama al col·legi.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dijous Gras és tradicionalment el dia que obre el Carnaval a moltes localitats catalanes. A la ciutat de Lleida, és sinònim de tupinada. I és que ahir es va celebrar a la plaça Ricard Vinyes la típica Tupinada Popular, després de la celebració de Disbarats 2.0. La trobada, organitzada per la Germandat Pau Pi i l’Associació de Comerciants de la Zona Alta, va començar a les 19.00 hores amb la preparació del plat estrella de la tarda.

Més tard, una vegada va estar a punt, els participants a l’acte van poder degustar la popular tupina de Cal Pijuan d’Artesa, amb plat, coberts, netejamorros, pa i beguda i, de postres, una degustació del pastís de Carnaval, de la mà del Gremi de Forners de les Terres de Lleida.

D’altra banda, la rua que se celebra demà a Tàrrega comptarà amb 1.400 participants i 67 comparses, nou de les quals seran carretes. A més, perquè tots els participants sentin i ballin amb la mateixa música, Tàrrega ha creat la Ràdio Rua, que es podrà sintonitzar a través de la freqüència 106.3 FM.

Un altre dels carnavals destacats de Ponent és el d’Agramunt, que comptarà amb una rua en la qual participaran trenta-quatre comparses. Avui se celebrarà el carnaval infantil, que sortirà en rua fins al pavelló, on tindrà lloc un espectacle infantil i durant aquesta setmana els escolars del municipi han seguit les consignes de la Xurrimpampi, la mascota de la festa.

Ahir, per exemple, els alumnes van anar al col·legi en pijama.

Els escolars d’Agramunt van anar ahir amb pijama al col·legi.

Els escolars d’Agramunt van anar ahir amb pijama al col·legi.LLEONARD DELSHAMS

tracking