SEGRE

COMUNICACIó

L'ajuntament de Lleida entrega els premis del concurs periodístic Josep Pernau

L'ajuntament de Lleida entrega els premis del concurs periodístic Josep Pernau

L'ajuntament de Lleida entrega els premis del concurs periodístic Josep PernauLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La dotzena edició del concurs periodístic Josep Pernau ha premiat els autors de tres cartes que reflexionen entorn a la qualitat del sistema educatiu català , la convivència i el pensament crític de les noves generacions. La tinent d’alcalde i regidora de Cultura, Montse Parra, ha donat a conèixer aquest divendres els noms dels guanyadors: “Una bona convivència”, de María Roca Esteve, alumna de 2n d’ESO del Col·legi Arabell, en la categoria de Cartes al Director (1r cicle ESO); “ Los que aman”, d’Enric Solé Aznar, de 3r d’ESO de l’Institut Ronda, en la de Cartes al Director (2r cicle ESO); i “Estamariu, 1901” de Rita Acebron Espuñes, de 2n de Batxillerat de l’Institut Samuel Gili i Gaya en la categoria d’Articles d’Opinió (Batxillerat i CF).

Parra ha lliurat els premis juntament amb el director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, i el president de la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rafa Gimena, en l’acte que s’ha fet al Saló de Sessions de la Paeria.

Enguany, han entrat en la fase de concurs 246 treballs d’un total de deu centres educatius d’ensenyament secundari, públics i concertats , amb la implicació de 29 professors de llengua catalana i castellana.

Els accèssits que s’han concedit han estat: en la categoria de Cartes al Director (1r cicle ESO) per a Paula Fernández Morcillo, Nor Mahdi, i Ariadna Pujol Solé. En la categoria de Cartes al Director (2n cicle ESO) per Ares Escolà, Oriol Blàzquez i Guerau Masagué Artero. En la tercera categoria d’Articles d’Opinió (Batxillerat i CF) han estat per a Maria Borrell Gomà, Nora Akhnichach i Albert Guallar.

Els premis consisteixen en tauletes (1 premi per les 2 categories d’ESO i 1 premi per batxillerat i cicles formatius) i reproductors digitals (3 premis per cada categoria d’ESO i 3 premis per batxillerat i cicles formatius).

El concurs, que porta el nom del periodista Josep Pernau, nascut a Lleida el 1930 i amb una llarga i reconeguda carrera en els mitjans de comunicació, vol donar l’oportunitat d’expressar i donar a conèixer l’opinió de l’alumnat, formar una actitud reflexiva i crítica, incentivar l’estructuració de les idees, afavorir l’expressió escrita i fomentar el coneixement de la premsa escrita i la seva lectura.

El jurat ha estat format pel president del Col·legi de Periodistes, Rafa Gimena; el director de redacció del diari SEGRE, Santiago Costa; la corresponsal del Diari Público Mònica Mombiela; el director del diari la Mañana, Josep Ramon Ribé; el director de RNE Lleida, Jesús Riverola, i els professors d’educació secundària Jordi Capdevila i Emili Bayo.

tracking