SEGRE

TELECOMUNICACIONS TELEVISIÓ

Una lleidatana 'teixeix' les xarxes d''OT'

Belena Gaynor, una jove ‘youtuber’ de Guissona, és una de les ‘comunity manager’ de l’última edició del programa || Amb 24 anys, el seu canal de YouTube compta ja amb 57.000 seguidors

Belena Gaynor, nom artístic de Belén Pueyo, al costat del cantant i exconcursant d’‘OT’ David Bisbal.

Belena Gaynor, nom artístic de Belén Pueyo, al costat del cantant i exconcursant d’‘OT’ David Bisbal.BELENA GAYNOR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una jove de Guissona de 24 anys forma part de l’equip que dirigeix les xarxes socials de l’última edició d’Operación Triunfo, el programa de TVE que ha tornat en gran a la pantalla 16 anys després de l’estrena. Belena Gaynor, el nom real de la qual és Belén Pueyo, va nàixer fa 24 anys a Guissona i és un exemple clar que amb esforç i perseverança es pot aconseguir l’objectiu marcat. Després de més de cinc anys amb un canal a YouTube, en el qual compta ja amb 57.000 seguidors, Belena ha complert el seu somni de treballar a OT. “Fa dos anys vaig pujar un vídeo al meu canal demanant que fessin una nova edició del programa. Quan van anunciar el retrobament dels concursants de la primera edició, vaig fer 16 hores de cua per entrar. Només parlava d’OT i que volia treballar allà. I ho vaig aconseguir”, explica a aquest diari.

Ho va fer després que els seus seguidors recolzessin la seua trucada per retuitejar un missatge perquè el director de Gestmusic, productora del programa, la contractés. “Passats uns dies, em va enviar un missatge privat. Vaig pensar que em denunciaria, però no: m’oferia un treball al seu equip de comunity manager”, afirma. El director de la productora havia vist tots els seus vídeos a YouTube i va decidir incorporar-la a l’equip digital que ha dirigit en aquesta última edició Lluís Alsina, que abans havia encapçalat el departament d’Innovació i Digital del FC Barcelona. “Quan vaig entrar a l’equip no parava de plorar. Però no és només que estimi el programa, també sé del que parlo, perquè he estudiat Publicitat i Màrqueting i tinc un màster”, explica Belena.

Belena continuarà lligada al programa amb la gira dels ‘triunfitos’ i la gala d’Eurovisió, amb Amaia

I és un fet que l’última edició d’Operación Triunfo, que fa uns dies va arribar al final amb Amaia com a guanyadora, ha sigut tot un èxit a les xarxes socials. Ha aconseguit xifres estratosfèriques de seguidors i visualitzacions a tots els canals. “La sort que tenim a l’equip de ser fans del programa és que sabem exactament el que volen els espectadors i ho donem al moment. La meua intenció és convertir els concursants en youtubers perquè comparteixin amb els fans el seu dia a dia després de l’edició”, explica.

Després d’unes breus vacances, Belena seguirà de prop la gira dels triunfitos i la gala d’Eurovisió.

“El canal de YouTube m’ha servit d’aparador”

Encara que compta en el seu historial amb 57.000 seguidors i va ser una de les primeres a guanyar diners amb aquesta activitat, Belena Gaynor té clar que la seua prioritat era guanyar en experiència. “Per a mi el canal m’ha servit d’aparador. Ha estat el camí per arribar a la meua meta, que era treballar a OT”, explica. Però no desanima els joves que volen guanyar-se la vida com a youtubers. “Si t’ho curres molt i puges un vídeo al dia, pots viure d’això”, assenyala. Aquesta jove va penjar el seu primer vídeo a YouTube a finals del 2011 i sempre ha tingut clar a què volia dedicar-se. Després de l’èxit aconseguit a OT, Belena pretén reprendre ara l’activitat del seu canal i portar les xarxes socials d’altres empreses però de forma freelance. “Si puc tenir cinc feines, per què només una? Però només puc fer-ho si no hi vaig presencialment”, afirma. I a casa estan encantats, encara que la troben a faltar. “Era el meu somni des que vaig nàixer”, conclou.

tracking