SEGRE

MÚSICA DEFUNCIÓ

Mor el compositor de bandes sonores Jóhann Jóhannsson

El cos sense vida del músic, de 48 anys, trobat al seu pis de Berlín

Jóhann Jóhannsson tenia previst actuar al Primavera Sound.

Jóhann Jóhannsson tenia previst actuar al Primavera Sound.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El compositor de bandes sonores Jóhann Jóhannsson va ser trobat mort ahir al seu pis de Berlín. El músic islandès, que tenia 48 anys, havia actuat el passat 31 de gener a l’Auditori de Barcelona, presentant el seu àlbum, Orphée, del 2016. A més, estava previst que tornés a la capital catalana per tocar en el Primavera Sound d’aquest any. Al tancament d’aquesta edició, no havia transcendit la causa de la mort.

Jóhannsson va iniciar la seua carrera musical a Islàndia, tocant la guitarra en diverses bandes d’indie rock. Va aconseguir els primers premis com a autor de bandes sonores per a la gran pantalla al 2008, quan va ser guardonat al Festival Internacional de Cine de Rhode Island i al Festival Internacional de Curtmetratges de Sapporo per la música per al curt d’animació Varmints.

En l’apogeu de la seua activitat cinematogràfica, Jóhannsson va ser nominat el 2014 i 2015 a l’Òscar i al BAFTA a la millor banda sonora, pels seus treballs a La teoria del tot i Sicari.

De fet, va arribar a guanyar un Globus d’Or per la pel·lícula dirigida pel cineasta britànic James Marsh. Així mateix, el seu palmarès es completa amb el Golden Horse a la millor BSO pel film xinès Mistery i amb el guardó al millor compositor de música per a cinema el 2017 per la cinta La llegada, de Denis Villeneuve.

La notícia de la mort de Jóhannsson va ser difosa ahir a través del seu perfil de Facebook per la firma Redbird Music Management. “Amb profunda pena confirmem la mort del nostre estimat amic Jóhann. Hem perdut una de les persones amb més talent i més brillants que hem tingut el privilegi de conèixer i amb la qual treballar. Tant de bo la seua música continuï inspirant-nos”, resava el comunicat. Així mateix, l’agència amb la qual treballava el compositor, Gorfaine/Schwartz, també va voler transmetre la seua commoció pel succés manifestant la seua “profunda tristesa” per la “sobtada pèrdua” del nostre “amic”. Igualment, l’Auditori de Barcelona va mostrar el seu pesar.

tracking