Tres lleidatans d'entre 16 i 20 anys expliquen a SEGRE la seua experiència vital en la lluita contra la malaltia
Lleida TVTotes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Joves davant del càncer infantil
Itmar FabregatTotes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Joves davant del càncer infantil
Guiu TubellaTotes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Joves davant del càncer infantil
Guiu TubellaTotes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Cosmin
SEGRETotes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Giorgiana
Totes les imatges i continguts de SEGRE.com tenen drets i no es permet la seva reproducció i/o còpia sense autorització expressa.
© Arnau
“Jo tenia els meus plans abans de la malaltia i ara, que sembla que em recupero, vull complir els meus somnis.” Aquest és el missatge optimista i ple de vitalitat de Cosmin Ionuscu, un jove de 16 anys de les Borges Blanques que ofereix el seu testimoni a SEGRE en el Dia Internacional del Càncer Infantil, que se celebra avui. Amb ell, presten la seua veu a l’experiència de lluitar contra la malaltia Giorgiana Milea, veïna de Lleida ciutat de 16 anys, i Arnau Amorós, també veí de la capital del Segrià de 20 anys. En el cas de Cosmin, ell encara està lluitant contra el “monstre”, però no perd sota cap circumstància el somriure. “Abans la gent es moria de grip, amb el càncer passarà el mateix, és una cosa temporal”, afirma rotund. Amb 10 anys li van detectar un tumor a la cama. Ja recuperat, la malaltia va tornar al cap de cinc anys i aquesta vegada s’havia estès als pulmons.
Aquest adolescent de la capital de les Garrigues va viure aquesta última estada a Barcelona a la Casa dels Xuclis, gestionada per l’Associació de Nens amb Càncer (Afanoc), amb la qual col·labora. No va passar per aquesta residència però sí que ajuda l’entitat en tot el que pot Giorgiana. Ella va veure com el seu germà petit, de només 5 anys, batallava contra el càncer. “Va ser un moment molt dur. Jo només volia ser amb ell a l’hospital. Tot va canviar molt de pressa”, afirma. Recorda que al seu germà li van diagnosticar un tumor a l’esquena el dia que ella complia 11 anys. Ara, quan ell es recupera, Giorgiana ho té clar: vol ser voluntària d’Afanoc i ajudar els altres. Igual de clar ho té Arnau, un jove de 20 anys que estudia un grau superior amb l’esperança de treballar en un hospital. “Quan tenia 5 anys em van trobar un tumor cerebral. Deu anys després, vaig tornar a ingressar. Ara sóc voluntari d’Afanoc per ajudar els altres i algun dia ho faré com a metge”, afirma.