SEGRE

Les unitats d'oncologia pediàtriques atendran menors fins els 18 anys

Els pares podran acompanyar als nens les 24 hores del dia en el cent per cent de les UCI pediàtriques

La ministra de sanitat, Dolors Montserrat, posa juntament amb president de la Fundació Aladina, Paco Arango, entre altres, durant la seua visita per conèixer la tasca de la Fundació en el Día Mundial contra el Càncer Infantil.

Les unitats d'oncologia pediàtriques atendran nens fins els 18 anysEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes han arribat a un acord perquè les unitats d’oncologia pediàtriques atenguin nens fins els 18 anys, la qual cosa podria ser ja una realitat aquest any, segons ha anunciat aquest dijous la ministra Dolors Montserrat. La titular de Sanitat ha fet aquest anunci en declaracions als mitjans durant una trobada amb nens malalts de càncer i representants de la Fundació Aladina, amb motiu de la celebració del Día Internacional d’aquesta patologia pediàtrica.

Montserrat ha ressaltat la importància que els adolescents siguin tractats en aquestes unitats pediàtriques. "Això ja és una realitat que ara hem d’acabar de gestionar amb les comunitats". L’anunci de la ministra arriba després que aquest matí en una jornada celebrada al Ministeri, la Federació Espanyola de Pares de Nens amb Càncer hagi presentat un estudi que constata que la meitat de les unitats d’oncologia pediàtriques que hi ha a Espanya no admeten nens amb càncer majors de 14 anys. A més, una de cada tres només ofereixen tractament fins els 18 anys, segons les dades de la federació, els responsables dels quals han demanat unitats oncològiques específiques per a adolescents.

La ministra ha anunciat també que els pares ja podran acompanyar als nens les 24 hores del dia en el cent per cent de les UCI pediàtriques de tot el Sistema Nacional de Salut.

La titular de Sanitat ha assenyalat que el 2017 s’ha produït un increment del 26 % en el nombre de pares amb fills amb càncer o amb altres malalties greus que reben la prestació d’excedència per haver reduït la jornada per a la seua cura, la qual cosa ha significat un augment del 35 % del pressupost que el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social dedica a aquesta finalitat. Unes dades que ja havia avançat el secretari d’Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, durant la jornada celebrada en el Ministeri. El responsable del Ministeri d’Ocupació ha anunciat també l’ampliació d’aquesta prestació durant el període que els nens requereixin cures domiciliàries.

tracking