SEGRE

Tomàs Molina: “La temperatura pujarà dos graus a Lleida a l'estiu”

El meteoròleg adverteix dels efectes del canvi climàtic

El meteorólogo Tomàs Molina, en una charla en Fira Natura.

Tomàs Molina: “La temperatura pujarà dos graus a Lleida a l'estiu”Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’edició número vint de Fira Natura va tancar aquest diumenge les portes amb més de 13.000 visitants en tres dies, segons va informar Joan Vàzquez, portaveu de l’entitat organitzadora, Ipcena. En aquest sentit, va destacar la gran afluència de públic durant la jornada d’ahir. “Hem tingut diumenge al matí més visitants que durant tot el dissabte”, va subratllar. Vàzquez va explicar que, amb Fira Natura, “realitzem una tasca de conscienciació” ecologista i atrauen milers de persones. “Som la tercera fira al rànquing de fires de Lleida”, va manifestar Vàzquez.

Així mateix, va posar en relleu que el col·lectiu de gent que es preocupa pel medi ambient ha augmentat molt en les últimes dos dècades, tot i que encara està lluny dels nivells d’altres països europeus. Per la seua banda, el president d’Ipcena, Jordi Pedrós, va explicar que la meitat dels expositors de Fira Natura el 2018 repeteixen. “Els volem fidelitzar perquè això genera que el client que ve aquí sàpiga el que es trobarà i pugui, a més de visitar el recinte, planificar les compres. Hi ha gent que fa vuit, nou i fins i tot vint anys que vénen”, va apuntar.

D’altra banda, el conegut meteoròleg Tomàs Molina va congregar més de dos-centes persones ahir al matí en una xarrada sobre contaminació i canvi climàtic.

En aquest sentit, va advertir que, si no es prenen mesures per pal·liar les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle, a finals de segle, i en el pitjor dels escenaris, es podrien depassar les 1.000 partícules per milió de CO2 a l’atmosfera. A més, el presentador del temps a TV3 va assenyalar que la temperatura mitjana a l’estiu al pla de Lleida podria pujar un parell de graus en els pròxims anys. Igualment, Ponent tindria hiverns més càlids, amb mig grau més de mitjana. De la mateixa manera, Molina també va explicar que no s’ha pogut demostrar científicament que l’ús de iodur de plata disminueixi la precipitació al pla de Lleida.

tracking