SEGRE

INTERNET

Bloquejades 23 pàgines web de descàrrega il·legal de pel·lícules, sèries o música

Entre elles, divxtotal.com , estrenosdtl.com i gamestorrents.com

Bloquejades 23 pàgines web de descàrrega il·legal de pel·lícules, sèries o música

Bloquejades 23 pàgines web de descàrrega il·legal de pel·lícules, sèries o músicaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha bloquejat 23 pàgines web des de les que els seus usuaris es descarregaven tota mena de material audiovisual protegit com a pel·lícules, sèries, música i videojocs, molts d’ells de recent creació, fins i tot algunes que no havien estat estrenades oficialment a Espanya.

Segons informa la Direcció General de la Guàrdia Civil, l’operació, batejada com a Cascada, forma part d’una campanya de bloqueig de pàgines web de descàrrega de continguts protegits per drets d’autor i difusió dels mateixos mitjançant enllaços en xarxes P2P, és a dir, en xarxes d’ordinadors que treballen sense servidors fixos.

En aquesta primera fase, desenvolupada pel Grup de Delictes Telemàtics de la Unidad Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, s’han bloquejat un total de 23 dominis web, la majoria amb uns índexs de visites diaris molt elevats, sent algunes d’elles de les més conegudes i utilitzades a Espanya per descarregar il·legalment i de manera gratuïta material audiovisual.

Entre les pàgines web bloquejades, destaquen per la seua antiguitat i prestigi entre usuaris d’aquest tipus de xarxes P2P, pàgines com www.divxtotal .com , ww.estrenosdt.com o www.gamestorrents .com, entre moltes d’altres.

Aquests dominis van ser creats en els seus inicis per una persona d’origen espanyol, la qual va realitzar la venda dels mateixos a una empresa amb seu a l’Argentina, actual propietària i administradora dels mateixos.

Els responsables d’aquestes pàgines utilitzaven diversos mètodes per evitar el tancament o bloqueig de les mateixes, com ocultar la ubicació real dels seus servidors i les dades de registre dels dominis contractats, fins el punt que canviaven constantment la ubicació dels seus servidors en diversos països.

S’han detectat casos en els quals dominis prèviament bloquejats judicialment, eren reactivats en qüestió d’hores, amb noms de dominis pràcticament idèntics o fins i tot canviant únicament l’extensió dels mateixos.

Així, encara que es realitzessin diversos bloquejos successius, eren capaços d’"aixecar" novament les pàgines web en molt breu espai de temps.

Per tot això, els agents especialitzats en aquest tipus de delictes han aconseguit provocar un bloqueig total de les mateixes que resultés eficaç i definitiu, trobant-se actualment les pàgines web inaccessibles o sense enllaços de descàrrega.

El mal causat per la descàrrega i distribució gratuïta d’aquest tipus de material audiovisual, suposa enormes pèrdues econòmiques a les empreses productores i distribuïdores dels mateixos.

Davant aquestes pèrdues, els responsables d’aquestes web generen importants beneficis per publicitat i per la gestió de les bases de dades tant d’enllaços com d’usuaris registrats.

tracking