SEGRE

SOCIETAT

Mor el gos que va vetllar durant una dècada la tomba del seu amo a l’Argentina

'Capitán' va morir al mateix cementiri en el qual reposen les restes del seu amo

Mor el gos que va vetllar durant una dècada la tomba del seu amo a l'Argentina

Mor el gos que va vetllar durant una dècada la tomba del seu amo a l'ArgentinaEFE/Cortesía La Voz del Interior

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

'Capitán', el gos que durant més d’una dècada va vetllar la tomba del seu amo a la localitat argentina de Villa Carlos Paz, a la província de Còrdova, va morir al mateix cementiri en el qual reposen les restes del seu amo, van informar mitjans locals.

"Mai no vaig veure una cosa tan fidel", explica Marta Clot, florista del cementiri, en recordar entre llàgrimes a 'Capitán', un gos mestís amb alguna cosa d’ovejero alemany que, amb al voltant de 16 anys, ha aparegut mort al bany del cementiri després d’un temps en el qual ja caminava amb dificultats i havia perdut part de visió.

El gos va ser el regal sorpresa que Miguel Guzmán li va fer al seu fill Damián el 2005.

Tanmateix, el març de l’any següent Miguel va morir i l’animal va desaparèixer de la casa familiar, encara que va tornar al cap de poc temps i es va quedar al carrer, a prop de l’habitatge durant alguns dies, segons va relatar a Efe el 2012 el director del cementiri, Héctor Baccega.

Després, va desaparèixer de forma definitiva i la família va pensar que havia mort o havia estat adoptat per una altra gent, fins que un dia ho van trobar al cementiri, sobre la tomba de Miguel.

"Jo era fora amb la meva parada de flors. Em creia que venia escapant-se de la pirotècnia, però no. Buscava refugi. Va començar un dia a ensumar, anar i vindre... i després va venir la propietària i li vaig dir: 'és el teu gos?. Segur que ve buscant a Miguel, em va contestar", evoca la florista Teleocho Córdoba sobre l’arribada del gos al cementiri, el 2007.

Segons explicaven els habituals del lloc, 'Capitán' deambulava pel lloc i cap al tard buscava la tomba del seu amo per dormir.

"Solia dormir a la tomba del seu amo, però a l’últim gairebé no pujava pel problema que tenia de maluc, estava molt feble", va indicar Clot.

"Li faltava la parla res més, era un dolç total", va afegir la dona, que es va encarregar de donar-li la medicació i de menjar fins el final dels seus dies.

La idea, ara, és que com 'Capitán' va passar la seua vida al cementiri, sigui allà on descansin les seues restes, encara que per a això hi haurà d’haver una autorització de les autoritats locals.

Mor el gos que va vetllar durant una dècada la tomba del seu amo a l'Argentina

Mor el gos que va vetllar durant una dècada la tomba del seu amo a l'ArgentinaEFE/Cortesía La Voz del Interior

tracking