SEGRE

TRADICIONS CELEBRACIONS

Garantida la continuïtat dels Tres Tombs d’Anglesola

Més d’una desena de persones s’ofereixen voluntàries per formar la junta

Reunió ahir a la nit a la seu de la Societat de Sant Antoni Abat amb membres de la nova i l’antiga junta.

Reunió ahir a la nit a la seu de la Societat de Sant Antoni Abat amb membres de la nova i l’antiga junta.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Anglesola celebrarà el proper mes d’abril una nova edició de la tradicional festa dels Tres Tombs gràcies a més d’una desena de persones voluntàries que ahir es van oferir per formar la junta de la Societat de Sant Antoni Abat d’aquesta localitat de l’Urgell i garantir així la continuïtat d’aquesta celebració. Dilluns vinent tindrà lloc una roda de premsa en la qual detallaran les activitats que s’organitzaran i es presentarà oficialment la nova junta, que acabarà de definir-se aquest cap de setmana.

En la reunió d’ahir a la nit Domingo Macià, fundador de la festa dels Tres Tombs l’any 1984 i que n’ha estat al capdavant en les 34 edicions, es va comprometre a assessorar i donar suport a la nova junta per evitar que la festa que promociona a Anglesola es perdi. Així mateix, aquest any s’han ofert a continuar col·laborant en l’organització dos històriques de la Societat de Sant Antoni Abat: Paqui Santolaria i Montse Amenós.

També va assistir a la reunió d’ahir l’exalcaldessa Rosa Maria Mora, disposada a ajudar. “Em fa molta pena que s’acabi perdent havent-nos costat tant tots aquests anys, crec que tots hem de posar de part nostra per mantenir la festa”, va dir.

Per la seua part, des de l’ajuntament, l’alcaldessa, Carme Miró, ja va dir a començaments de setmana que s’havia reunit amb diferents administracions per aconseguir suport econòmic extraordinari a fi de salvar aquesta edició i va recordar que “des del consistori sempre estem al costat de l’organització però creiem que és millor no polititzar la festa, ja que és del poble”.

La festa podria durar un sol diaLa 35 edició de la festa dels Tres Tombs d’Anglesola està programada per al final del setmana del 14 i el 15 d’abril. Ara cal veure si aquesta edició de “transició” només durarà un dia, el diumenge amb els tradicionals tres tombs, o si en menys de dos mesos la nova junta, amb el suport del consistori, voldrà organitzar dos jornades plenes d’activitats.

tracking