SEGRE

CINE CERTAMEN

Animac, referència mundial

Creadors presents al festival destaquen la seua gran qualitat i el defineixen com un dels millors del món || Multitudinària i familiar jornada que vaticina un augment de visitants

L’espai Animacrea va ser un dels punts neuràlgics de la tercera jornada de l’Animac.

L’espai Animacrea va ser un dels punts neuràlgics de la tercera jornada de l’Animac.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Professionals del món de l’animació, els d’aquí i també els arribats de nombrosos països a milers de quilòmetres de distància, ho tenen clar: Animac és un referent de renom a nivell mundial. “És un festival fantàstic i molt famós al món. Es troba entre els deu millors i a Hong Kong, d’on vinc, el tenim el primer de la llista”, va explicar ahir Emily Wong, que projecta Trumpet Man aquests dies a Lleida.

Ho va fer durant una trobada de creadors en la qual l’artista plàstica Catya Plate (Meeting MacGuffin) va qualificar d’“increïble” el certamen o en el qual la realitzadora d’animació Rocío Álvarez (Simbiosi carnal, premiat a Brussel·les) va assegurar que “a Espanya aquest nivell només està a Animac”. “Els autors ens estan felicitant per la qualitat del programa i de les projeccions”, va assegurar també la directora del festival, Carolina López.

Sessions per als més petits, tallers amb especialistes i trobades amb autors, els reclams

I tot això no només ho ratifiquen els professionals del sector de l’animació, sinó també el públic. I és que els assistents van convertir ahir en multitudinària la penúltima jornada del certamen, la més familiar, gràcies a les sis sessions del Petit Animac (que van comptar amb la participació del compositor australià Ben Locket, nominat als Oscars), però també omplint els nombrosos tallers programats. Entre aquests, un que permet provar ulleres de realitat virtual i altres per modelar amb plastilina figures d’animació. “És una molt bona oportunitat perquè els nens s’atansin a aquest món”, aseguren des de l’Escola d’Art de Sant Cugat, presents a l’Animacrea.

I una gran ocasió perquè aficionats i professionals entrin en contacte, en conferències o trobades, amb especialistes i amb els mateixos autors i creadors. “L’arrancada ha sigut insuperable i tot indica que superarem els visitants de l’any passat”, va vaticinar la directora.

tracking