SEGRE

Xarxa social lleidatana per al món

Dos lleidatans creen una aplicació de mòbil, Sharify, per posar en contacte persones que vulguin compartir una activitat en una mateixa ciutat

Gemma Prenafeta, impulsora d'aquesta nova xarxa social que es presentarà a l'MWC.

Xarxa social lleidatana per al mónLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com pot ser que Londres sigui una ciutat tan espectacular i no hi hagi manera de saber què passa en aquell moment al teu voltant? Aquesta simple pregunta que la jove lleidatana Gemma Prenafeta es va fer durant un estiu en què va viatjar a la capital britànica és la llavor d’un projecte que ja compta amb 50.000 euros aportats per inversors i a partir d'aquest dilluns serà present al Mobile World Congress. Es diu Sharify i l’objectiu és que es converteixi en una veritable xarxa social que funcioni amb només tres clicks: què, quan i on.

“Es tracta d’ajudar les persones que en aquell moment estiguin a prop, en qualsevol ciutat, a compartir activitats, moments de vida, com prendre alguna cosa, practicar esport o visitar conjuntament un museu”, explica aquesta jove de vint-i-tres anys, graduada en Negocis i Màrqueting, cofundadora de Sharify al costat d'un altre lleidatà, i que aporta la part tecnològica del projecte.

La nova aplicació està pensada per a turistes, però també per a autòctons del lloc. “Naix en un moment en què cada vegada més persones viatgen soles.” Des del mes de juny passat Sharify compta amb tres mentors: una jove que treballa per a Google, un emprenedor d’èxit de Barcelona i un professor de l’ESCI-UPF, que han guiat els impulsors en aquest camí.

El llançament de Sharify, una aplicació que serà totalment gratuïta, està previst per al mes d’abril vinent (en fase beta, ja que durant maig i juny encara s’hi aniran afegint novetats), però des de demà serà present al Mobile Wold Congress. Allà, aquests dos joves de Lleida comptaran amb un estand propi a la zona dedicada a les empreses emergents. L’objectiu de la seua participació en el primer saló mundial de telefonia mòbil és obrir una segona ronda d’inversors per poder captar el pressupost necessari per a la campanya de màrqueting que tenen previst iniciar.

LES CLAUS

  • Com funciona Sharify

L’aplicació funciona a través d’un mapa que visualitza l’usuari on apareix la seua ubicació. Al voltant es mostren les activitats que proposen compartir altres persones que també tenen descarregada l’aplicació Sharify. D’aquesta forma, si s’hi clica poden entrar en contacte.

  • Sistemes operatius

Sharify, que serà totalment gratuïta, estarà disponible en els sistemes operatius Android i iOS.

  • L’origen de l’app

Els dos fundadors van tenir, per separat, la mateixa experiència a Londres i s’han unit per dissenyar la solució. El nom de Sharify prové de share, compartir en anglès.

tracking