SEGRE

TECNOLOGIA FIRES

El Mobile, sobre rodes

Avenços tecnològics en la indústria automobilística protagonitzen l’inici de l’MWC de Barcelona || Els gegants de la telefonia mòbil presenten models renovats i d’última generació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trobar-se estands amb cotxes en un dels congressos de mòbils més reconeguts a nivell internacional ha deixat de ser un fet insòlit per convertir-se en usual. Tant és així que de cara a aquesta edició del Mobile World Congress, que va començar ahir a Barcelona, els avenços tecnològics en la indústria automobilística s’han convertit en protagonistes de la fira, que acull enguany més de 2.300 expositors.

Així, companyies com BMW, Mercedes-Benz o Seat van presentar-hi ahir les últimes novetats en tecnologia mòbil aplicada en el seu sector. La BMW Digital Key, per exemple, és una eina que permetrà que els usuaris de Samsung puguin obrir els cotxes amb l’smartphone. L’alemanya Mercedes-Benz, per la seua part, va exposar un nou sistema d’infoentreteniment Mbux, que mitjançant intel·ligència artificial s’adaptarà i es personalitzarà per a cada usuari. En canvi, Seat es converteix en la primera companyia automobilística a integrar als seus vehicles l’aplicació Shazam, capaç d’identificar el títol i autor de les cançons, que s’estima que el 70% d’usuaris de l’app la utilitzen mentre condueixen.

El congrés està marcat pel llançament de noves tecnologies i productes

També gegants de la telefonia com Samsung, Huawei o Nokia van donar ahir a conèixer les seues novetats: mòbils amb càmeres reforçades, pantalles amb resolucions altíssimes (tecnologia HDR) i processadors més veloços. Així mateix, també hi va haver lloc al congrés per a les idees més noves, que exhibeixen propostes en àmbits com la salut o la seguretat.

Com la de la firma SkinTemp, que al costat del centre tecnològic Eurcat, presenta un adhesiu que permet controlar a través d’un smartphone i en menys d’un segon la temperatura corporal de l’usuari que porta l’apòsit o la de Robotelf, amb el robot Robelf, un aparell capaç de detectar intrusos amb el seu reconeixement facial.

L’MWC és una cita ineludible per a les firmes lleidatanes, amb almenys vuit companyies i emprenedors de Ponent. L’objectiu és promocionar els seus productes i buscar inversors a nivell internacional.

Lleida.net porta les plataformes de contractació electrònicaLleida.net, empresa de certificació i notificació electrònica, va desembarcar ahir al Mobile Word Congress amb noves funcionalitats per als seus serveis de contractació electrònica, que compten amb una elevada demanda en l’àmbit de les petites i mitjanes empreses. En concret, la companyia lleidatana presenta a la fira la plataforma Click & Sign, que permet digitalitzar els processos de contractació de les empreses i que anteriorment es denominava Connectaclick. També dóna a conèixer el KYC, un nou sistema que permet la verificació d’identitat per videoconferència, antic RIU. Productes que permet a les empreses adaptar-se a les necessitats del client.

tracking