SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES PROGRAMACIÓ

Vilarasau, Pou, Clara Segura i Albert Pla, estrelles a la Llotja

Espectacles de la pròxima temporada, en el segon semestre d’aquest 2018

Emma Vilarasau, el 13 d’octubre a la Llotja amb ‘Un tret al cap’.

Emma Vilarasau, el 13 d’octubre a la Llotja amb ‘Un tret al cap’.DAVID RUANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La pròxima temporada del teatre de la Llotja de Lleida, durant el segon semestre d’aquest 2018, ja va prenent forma amb la programació de diversos espectacles protagonitzats per estrelles de l’escena. Així, el 13 d’octubre, Emma Vilarasau portarà a Lleida Un tret al cap, una coproducció de la Sala Beckett i el Festival Grec que protagonitza juntament amb Imma Colomer i Mar Ulldemolins i que dirigeix un dels dramaturgs emergents de l’actual panorama català, Pau Miró. Tres populars actrius en un triangle format per una periodista incòmoda per al diari en el qual treballa i a la qual acaben d’acomiadar; la seua germana, que només pensa a disfrutar dels seus últims anys en plenitud; i una víctima, que exigeix que el seu cas surti a la llum pública.

El 9 de novembre, el polifacètic cantant i actor Albert Pla, que actualment està fent temporada a Buenos Aires, arribarà a Lleida amb el seu nou espectacle, Por, un viatge íntim per totes les etapes de l’home des de la infantesa fins més enllà de la vida terrena en un muntatge multimèdia en què les projeccions audiovisuals adquireixen un gran protagonisme i sempre amb la ironia pròpia de l’artista.

Josep Maria Pou posarà el colofó ja al gener del 2019 amb la seua revisió teatral del clàssic ‘Moby Dick’

L’1 de desembre serà el torn de Clara Segura, que escenificarà a la Llotja l’obra Les noies de Mossbank Road, un muntatge dirigit per Sílvia Munt que actualment està a la cartellera a La Villarroel de Barcelona. Es tracta d’una història sobre l’amistat que sorgeix en un pis d’estudiants i del descobriment de la llibertat més enllà de la família. Una altra cita teatral destacada a la Llotja arribarà ja el 19 de gener de l’any 2019, com a fermall de la temporada, amb un gran de l’escena, Josep Maria Pou, que serà el protagonista de Moby Dick, una revisió del clàssic de Herman Melville. Pou es posa a la pell del capità Ahab, un dels grans personatges de la literatura universal, per relatar l’obsessió d’aquest vell llop de mar amb la gran balena blanca.

Joel Joan, Lluís Homar, ‘Bodas de sangre’ i òpera fins al juny

Els quatre mesos que queden de programació teatral a la Llotja aquest primer semestre vénen també carregats de grans noms. Destaca el 15 d’abril l’obra Bodas de sangre, el clàssic de García Lorca, dirigit per Oriol Broggi i amb Nora Navas i Clara Segura, entre d’altres. Tot just la setmana següent arribarà a la Llotja Frankenstein, amb Joel Joan i Àngel Llàcer al capdavant d’aquest també clàssic de Mary Shelley en una versió dirigida per Carme Portaceli i que acaba d’estrenar-se al TNC. El 29 d’abril, Lluís Homar presentarà el seu Cyrano, amb direcció de Pau Miró, ara a la cartellera al Teatre Borràs. L’òpera serà protagonista el 9 de maig amb Pagliacci y Cavalleria rusticana, i el musical, el 19 de maig, amb Sugar, basat en la popular comèdia Con faldas y a lo loco.

tracking