SEGRE

ALIMENTACIÓ SALUT

Fruita a tones per a escoles de Lleida

La Generalitat i Afrucat repartiran fins al juny 89.000 quilos per a 24.900 estudiants de 158 centres de Ponent || Impulsen tres concursos, un implicant les famílies, per impulsar el consum

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tones de pomes, peres, préssecs, albercocs o nectarines, entre altres fruites, per lluitar contra la creixent obesitat infantil i promoure uns hàbits de vida saludable. Amb aquest objectiu va nàixer ja fa nou anys un pla europeu per incentivar el consum a les escoles a través del qual el departament d’Agricultura i Afrucat repartiran aquest curs 1.097 tones de fruita en el conjunt de Catalunya, gairebé noranta a les comarques lleidatanes (de les quals una trentena ja s’han entregat entre el gener i el febrer). Se’n beneficiaran un total de 24.908 alumnes de 158 centres educatius de Ponent (més d’un miler a tot Catalunya, sis vegades més que a la primera edició), que disposaran de fruita gratuïta als esmorzars i berenars.

“Durant els inicis de la campanya es van detectar hàbits poc saludables que cada vegada anaven a més i és necessari que la fruita i la verdura estiguin a la dieta de forma regular”, va apuntar ahir Carmel Mòdol, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, durant la presentació de la nova edició del pla, que va tenir lloc al col·legi Sagrada Família de Lleida.

El programa compta amb 2,8 milions d’euros de pressupost per part de la Unió Europea

A banda del repartiment de fruita, Afrucat ha posat en marxa aquest any tres concursos que pretenen seguir millorant els resultats del pla de consum i que impliquen, a banda de professors i alumnes, les famílies d’aquests. És el cas de Familyfruit, que busca que els pares dels escolars hi participin enviant vídeos o fotografies amb consells, idees, cançons o jocs sobre com preparen la fruita d’una forma divertida i amena.

Se sortejaran deu lots de fruita i els tres millors rebran un carro de compra valorat en dos-cents euros i una experiència per participar en la recollida dels primers préssecs, que inclou desplaçament i estada. Tastafruita és un altre dels concursos i té com a objectiu que els estudiants ideïn receptes elaborades amb fruita i que siguin fàcils i divertides.

Els organitzadors escolliran les sis millors, que es gravaran i es distribuiran per les xarxes socials. Finalment, Pintafruita, que pretén triar la millor postal de Nadal en la qual la fruita sigui la protagonista. El pressupost de la Unió Europea destinat a aquest projecte per a aquest curs ascendeix a un total de 2,8 milions d’euros.

Alumnes del col·legi Sagrada Família de Lleida, ahir, a la presentació de la campanya.

Alumnes del col·legi Sagrada Família de Lleida, ahir, a la presentació de la campanya.LLEONARD DELSHAMS

tracking