SEGRE

HOMENATGE ACTIVISTES

Dones anònimes que mouen barris

‘Anònimes’, activitat del Casal de la Dona de Lleida, reconeix la trajectòria de lleidatanes que dinamitzen la vida a la ciutat || Balàfia reconeix Teresa Gil i Isa Sáez

Teresa Gil (esquerra) i Isa Sáez (dreta), ahir durant l’homenatge que van rebre a Balàfia.

Teresa Gil (esquerra) i Isa Sáez (dreta), ahir durant l’homenatge que van rebre a Balàfia.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Visibilitzar les dones que treballen els moviments veïnals a Lleida és el propòsit d’Anònimes, una activitat del Casal de la Dona de Lleida que busca conèixer, barri a barri, la vida de les dones anònimes lleidatanes que han contribuït i contribueixen activament a la construcció d’una Lleida més acollidora i dinàmica. Anònimes, que ja s’ha celebrat en barris com Universitat o Magraners, va fer ahir parada al Centre Cívic de Balàfia per reconèixer Teresa Gil i Isa Sáez, dos dones d’aquest barri que “han marcat història”, va afirmar Jos Farreny, presidenta de Dona Balàfia.

“Amb molt orgull i alegria” van resumir tant Teresa Gil com Isabel Sáez les sensacions que els va produir ser ahir homenatjades per Anònimes. Gil, que ja va rebre la Medalla de Francesc Macià al mèrit laboral el 2008, va treballar vint-i-cinc anys com a cuinera a l’escola de Balàfia, la qual cosa “em va permetre conèixer molta gent i fer moltes coses”. “És l’ànima de la festa al barri, sempre està a punt per organitzar una xocolatada, un concurs de cassoles o el pregó de la festa major”, va comentar Farreny. D’altra banda, Sáez va ser una de les dones que va sortir a tallar l’N-230 fa anys per reclamar una renovació per a Balàfia i segueix involucrada en el moviment veïnal. “La seua implicació a la Vocalia de la Dona de l’associació de veïns i la seua sempre ferma determinació van fer que no dubtéssim a elegir-la”, va dir la presidenta de Dona Balàfia. El programa Anònimes permet que les entitats dels barris puguin aportar les seues idees per reconèixer les lleidatanes que van moure i continuen movent la ciutat.

tracking