SEGRE

8M

Els sindicats xifren en 5,3 milions de treballadors el seguiment de la vaga a Espanya

Els sindicats xifren en 5,3 milions de treballadors el seguiment de la vaga a Espanya

Els sindicats xifren en 5,3 milions de treballadors el seguiment de la vaga a EspanyaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els sindicats CCOO i UGT han elevat a 5,3 milions el nombre de treballadors que han secundat aquest dijous les aturades parcials de dos hores per tanda convocades per aquestes centrals amb motiu del Día de la Dona i que inicialment havien xifrat en 4,7 milions.

Els sindicats destaquen la massiva participació de delegades i treballadors en les concentracions que han tingut lloc aquest matí davant els ajuntaments, coincidint amb el desenvolupament de la vaga general durant el torn fixat entre les 11:30 i les 13:30 hores.

A aquestes aturades s’han afegit les principals empreses de la indústria, els serveis i les administracions públiques, segons les dades de CCOO i UGT difosos en un comunicat.

"El seguiment de la vaga de dos hores per tanda i l’àmplia participació ciutadana en els actes i mobilitzacions del 8 M deixa en evidència a alguns portaveus polítics i representants empresarials, que es van manifestar amb precipitació contra la vaga i les seues reivindicacions", assegura CCOO.

Amb aquestes aturades, CCOO i UGT volen contribuir "a reforçar la dimensió social, política i cultural de la jornada feminista del 8 M" i destaquen que ara l’important és que la resta de dies de l’any les demandes del moviment sindical i feminista s’obrin pas en empreses, negociació col·lectiva, diàleg social i institucions.

Ambdues centrals es mostren convençudes de l’èxit de les manifestacions convocades per a aquesta tarda a les principals ciutats espanyoles.

Els sindicats creuen que l’esmentada resposta social ha d’interpretar-se com un "mandat del món del treball i la ciutadania" a l’Executiu perquè activi "sense demora" mesurades contra la desigualtat i les bretxes de gènere, i que no "regategi" el pressupost necessari contra les violències masclistes.

tracking