SEGRE

ESNOTICIA

Sis milions de dones surten al carrer en múltiples manifestacions arreu de l'Estat

“Més del 80% d’empleades han secundat” d’alguna manera la vaga, segons els sindicats

El centre de Bilbao va quedar ahir atapeït de dones vestides de negre i morat que van celebrar el Dia Internacional de la Dona.

El centre de Bilbao va quedar ahir atapeït de dones vestides de negre i morat que van celebrar el Dia Internacional de la Dona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La convocatòria de vaga feminista d’ahir va tenyir de lila centenars de carrers i places espanyoles en una jornada històrica amb un seguiment que els sindicats van xifrar en més de 5,9 milions de dones treballadores procedents d’empreses de tots els sectors. Així, Madrid, Bilbao, València i moltes altres ciutats van ser epicentre d’una jornada que, segons les xifres de CCOO i UGT va ser secundada, “d’una forma o una altra” per “més d’un 80% de llocs de treball”. A Madrid, més de 200.000 dones i homes, 170.000 segons la Delegació del Govern, van participar en una de les manifestacions més multitudinàries al costat de la de Barcelona (vegeu la pàgina 9). Convocada a les 19.00 hores, va sortir des d’Atocha i va desembocar en una atapeïda plaça España en la qual es va llegir el manifest. A Bilbao, milers de dones vestides de negre i braçalets morats es van concentrar a la plaça del Sagrado Corazón de Jesús, des d’on va partir la manifestació que va acabar col·lapsant la plaça Circular. No es va quedar enrere València, que va veure com s’iniciava la manifestació amb una performance en la qual un conjunt multicultural de dones es va abraçar abans de començar la desfilada, encapçalada per una pancarta que deia “Vaga feminista. Si les dones parem, el món es para”. També es va celebrar una manifestació multitudinària a Sevilla, que va haver de suspendre el servei de tramvia per la gran afluència d’assistents, i a Vigo, epicentre de les manfestacions de totes les ciutats gallegues, que va reunir a una multitud de persones a la Porta do Sol.

tracking