SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

Solidaris des de petits a Tàrrega

Alumnes de l’Escola Pia dediquen cada setmana dos hores lectives a tasques a l’Associació Alba, l’entitat d’Alzheimer o residències de gent gran || A través del projecte ‘Aprenentatge i servei’

Foto de grup dels alumnes de l’Escola Pia amb treballadors de l’Associació Alba ahir al matí abans d’iniciar les seues tasques.

Foto de grup dels alumnes de l’Escola Pia amb treballadors de l’Associació Alba ahir al matí abans d’iniciar les seues tasques.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes d’alumnes de tercer d’ESO de l’Escola Pia de Tàrrega dedicaran durant els propers tres mesos de curs dos hores lectives cada setmana, els divendres, a fer tasques solidàries en diferents entitats o centres de la capital de l’Urgell com són l’Associació Alba, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer o les residències de persones grans. Ho faran en el marc del projecte Aprenentatge i servei, que busca inculcar valors solidaris entre els estudiants.

Els alumnes d’aquest curs es van estrenar ahir en aquesta iniciativa, que va nàixer fa quatre anys, amb les primeres pràctiques a l’Associació Alba, que atén persones amb discapacitats i en risc d’exclusió social. Durant un parell d’hores, els adolescents van donar suport a diferents àrees de l’entitat, tant del centre ocupacional com del centre especial de treball. Per exemple, van ajudar a fer galetes a l’obrador El Rosal; netejar, doblar i planxar roba a la bugaderia; o bé a confeccionar objectes del projecte Artis amb què es potencien les habilitats artístiques i creatives de les persones. La coordinadora del voluntariat de l’Associació Alba, Laura Barquets, va explicar que “la primera edició d’Aprenentatge i servei va començar fa quatre anys” i que malgrat ser “un projecte educatiu molt complex és enriquidor i té una gran utilitat social, ja que integra el servei la comunitat amb l’aprenentatge de competències i l’adquisició de valors socials”.

L’objectiu és que els estudiants adquireixin valors i la consciència de servei a la comunitat

Els joves consultats per SEGRE van valorar molt positivament la iniciativa. Ares Inglada, que donarà suport al departament de comunicació de l’Alba, va explicar que “he vingut per conèixer un sector desconegut”, mentre que Mohamed Astitou va destacar que “és una experiència que hauria de fer tothom perquè et permet conèixer una altra part de la societat, persones diferents que després de compartir-hi un temps canvies la visió que podies tenir”.

Actualment, el col·legi Sant Josep, també de la capital de l’Urgell, du a terme un projecte similar en el qual alumnes del centre van unes hores a l’Associació Alba per fer tasques de voluntariat, encara que en aquest cas l’activitat es realitza fora de l’horari lectiu.

Foto de grup dels alumnes de l’Escola Pia amb treballadors de l’Associació Alba ahir al matí abans d’iniciar les seues tasques.

Foto de grup dels alumnes de l’Escola Pia amb treballadors de l’Associació Alba ahir al matí abans d’iniciar les seues tasques.SEGRE TÀRREGA

tracking