SEGRE

Presenten un test digital de risc de melanomes de "gran precisió"

Un pacient se sotmet a una resonància ma

Presenten un test digital de risc de melanomes de "gran precisió"Efe

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Científics de l’Institut d'Investigació Mèdica Berghofer QIMR, a Austràlia, han presentat aquest dilluns un test digital que determina amb "gran precisió" el risc de desenvolupar melanomes en persones de més de 40 anys en els propers tres anys i mig. "La prova digital ajudarà a identificar aquelles persones amb la probabilitat major de desenvolupar melanoma perquè puguin amb un metge decidir com actuar", va expressar en un comunicat el professor David Whiteman, coautor amb la doctora Catherine Olsen de l’eina.

Whiteman va assenyalar que el test no és en cap cas un substitut al metge i que només proporciona a l’usuari una orientació general del risc que té de tenir un melanoma en els propers 42 mesos.

L’estudi finançat pel National Health and Medical Research Council d’Austràlia el publica avui la revista científica del National Cancer Institute. El test calcula el risc tenint en compte set factors, com l’edat, el sexe i el color del pèl, entre d’altres, i es va elaborar amb les dades recopilades d’unes 42.000 persones.

El melanoma, el carcinoma basocelular i el carcinoma epidermoide són els tres càncers de pell més freqüents al món.

Càncer Austràlia preveu que el 2018 almenys 1.905 persones morin per un melanoma i que es diagnostiquin 14.320 nous casos d’aquest tipus de càncer al país.

tracking