SEGRE

OBITUARI

Hawking, el físic que va abraçar la cultura popular

El físic ha mort avui als 76 anys d’edat

Mor als 76 anys el físic Stephen Hawking

Mor als 76 anys el físic Stephen HawkingEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El físic britànic Stephen Hawking, mort avui a Cambridge als 76 anys, va abraçar sense reserves la cultura popular i va fer esporàdiques col·laboracions en televisió.

Les seues més recents "actuacions" les va fer en la popular comèdia de situació nord-americana "The Big Bang Theory", que narra les vides de diversos científics, entusiastes de la ciència-ficció.

Des de 2012, Hawking va fer set cameos en aquesta comèdia, en els quals va saber mostrar el seu perfil més divertit, sent l’últim d’ells a l’inici de l’última temporada, l’octubre passat.

Al llarg dels anys també va intervenir, mitjançant la seua versió animada, en la popular sèrie sobre una família groga de Springfield, "Els Simpson", que el físic descrivia com "el millor de la televisió americana".

La primera vegada va ser al capítol de 1999 "Van salvar el cervell de Lisa", on el científic apareixia en una cadira de rodes voladora i li confessava a Homer que la seua teoria sobre l’univers en forma de dònut era intrigant, "potser hagi de robar-la".

"Les pales d’helicòpter serien molt útils", va arribar a dir també sobre la cadira voladora amb què comptava el seu personatge animat.

En la vida real, al seu despatx de la ciutat anglesa de Cambridge, Hawking tenia un rellotge amb la cara d’Homer.

A Hawking també se li va veure en la sèrie d’animació "Futurama", una altra creació del productor Matt Groening, on s’apropiava de la invenció de la gravetat.

El 1993 va aparèixer jugant al pòquer en la sèrie "Star Trek: La nova generació", juntament amb Albert Einstein i Isaac Newton, en una simulació que feia el tinent comandant Data.

La seua vida va ser portada a la gran pantalla el 2014, amb Eddie Redmayne interpretant el científic de jove en 'La teoria del tot’, actuació que li va valer a l’actor un premi Oscar de Hollywood.

"Té un gran carisma i humor, un enginy tremend i un esperit juganer," va definir en el seu moment l’actor anglès al físic.

tracking