SEGRE

LLENGUA

La RAE elimina l'accepció "fàcil" referida a la dona

La RAE elimina l'accepció

La RAE elimina l'accepció "fàcil" referida a la donaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Reial Acadèmia ha modificat, després de la petició de "diversos" ciutadans, associacions i organitzacions, la cinquena accepció de l’adjectiu "fàcil" perquè no es refereixi a "dona" que "es presta sense problemes a mantenir relacions sexuals" sinó a "persona", van informar aquest dimecres EFE fonts de la institució.

Encara que la RAE ha decidit des de l’última actualització del seu diccionari (DLE) en línia -el 2017-, que les modificacions es faran anualment cada mes de desembre, l’entitat va decidir el passat 8 de març incorporar la reforma citada, a més d’altres.

La decisió de fer els canvis, dijous passat, han precisat les mateixes fonts, no van tenir "cap relació" amb que en aquesta data se celebri el Día de la Dona Treballadora.

"Feia temps que el Ple havia aprovat la modificació per a aquesta accepció i no s’ha volgut esperar 9 mesos per incorporar-la perquè s’anava a fer una revisió d’errates i una aportació d’informació a la classificació temàtica", han postil·lat les fonts de la RAU.

El "mèrit" que s’hagi adoptat la variació correspon, han dit, "a totes les persones, anònimes i famoses, i organitzacions i associacions que així ho havien demanat i a cap en particular".

La cinquena accepció de la paraula "fàcil" indicava "dit especialment d’una dona: Que es presta sense problemes a mantenir relacions sexuals" i ara apareix "dit d’una persona: Que es presta sense problemes a mantenir relacions sexuals".

Entre altres canvis incorporats dijous passat, estan el de canvi en l’ordre de les accepcions del verb "absoldre", l’eliminació d’"essencials" en la definició d’"àcid glutamàtic", o l’escriptura en cursiva de la paraula "pinky".

Sobre la petició del Cercle Fortuny, associació que representa a empreses i indústries d’alta gamma espanyols, perquè es modifiqui l’accepció de "luxe" perquè l’existent és "negativa" per la seua identificació amb "els rics", les mateixes fonts han precisat que "la paraula està en revisió", que encara no està aprovat un possible canvi i que, en cas de fer-se, podria sumar-se al desembre.

tracking