SEGRE

SALUT CONVENCIONS

"L'obesitat és contagiosa"

Comença a Lleida el XIV Congrés de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat || Més de tres-cents professionals participen en els actes programats

Una cinquantena de persones van assistir ahir a l’acte d’inauguració del certamen.

Una cinquantena de persones van assistir ahir a l’acte d’inauguració del certamen.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“L’obesitat és una malaltia que s’encomana.” Així ho va assegurar ahir Albert Lecube, un dels organitzadors del XIV Congrés de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat (Seeo), a l’acte d’inauguració de la convenció que es va celebrar a la Llotja de Lleida. “Malgrat que no és una malaltia vírica, els factors de risc per tenir-la van molt més enllà dels hàbits i estils de vida”, va explicar Lecube, que va assegurar que “s’ha demostrat que les persones que tenen una persona obesa als cercles més propers són més propenses a tenir-ne”. El congrés, que se celebrarà al llarg del dia d’avui i fins demà, reuneix més de tres-cents professionals de diferents sectors com la medicina, la investigació, l’educació o la nutrició, que debatran i compartiran els últims avenços en el camp de l’obesitat “amb l’objectiu de declarar la guerra a aquesta malaltia mitjançant la divulgació científica”, va apuntar Lecube, director del Servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital de Vilanova.

Durant la jornada d’ahir es van presentar alguns estudis, com ara el que lidera la doctora Sheng Ge, que demostra que “la ingesta de pistatxos pot ajudar a les dones amb diabetis gestacional a controlar els nivells de sucre després de menjar”. Així mateix, es va celebrar una conferència a càrrec del doctor Julián Álvarez, especialista en medicina esportiva i nutricionista, que va apuntar que “l’obesitat és un problema que no hem estat capaços de solucionar amb els conceptes i teories clàssiques” i va reflexionar sobre els principals paradigmes culturals de la nutrició del segle XXI com l’origen de l’obesitat, la composició d’una dieta perfecta o com de saludables són els aliments naturals.

El 20% de lleidatans tenen obesitat i el 40%, sobrepès Prop del 20 per cent de lleidatans tenen obesitat i un altre 40%, sobrepès. Aquestes són les dades que va oferir ahir l’organitzador del XIV Congrés de la Societat Espanyola per a l’Estudi de l’Obesitat, Albert Lecube, que va apuntar que la lluita contra aquesta malaltia “implica actors com administració, metges i la gran indústria”, i va explicar que una de les tasques pendents de la societat és deixar de donar l’esquena a l’obesitat. “La gent no és conscient que és obesa i infravalora les complicacions que pot patir per ser-ho”, va assenyalar.

tracking