SEGRE

MONUMENTS SEGURETAT

Tres joves ‘escalen’ la Sagrada Família i pengen un vídeo a Youtube

Un dels joves, ‘escalant’ la Sagrada Família.

Un dels joves, ‘escalant’ la Sagrada Família.YOUTUBE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres joves van escalar part de la façana de la Sagrada Família després d’eludir la seguretat del recinte la matinada del 9 al 10 de març, tal com es pot veure en un vídeo de 17 minuts que ells mateixos van penjar al YouTube dimarts passat. L’acció va tenir lloc a la nit, quan ja no hi havia visitants al temple. En les imatges es pot veure com els tres individus salten la tanca de seguretat del recinte i comencen a escalar per una de les bastides de les obres del monument de Gaudí. Un dels joves filma tota l’acció amb una càmera fins que detecta que els efectius de seguretat privada del monument els han descobert i decideixen, a desenes de metres d’alçària, avortar l’acció. Es veu llavors com els tres joves comencen el descens fins a arribar al punt de partida. També s’hi pot veure com un dels guàrdies de seguretat els persegueix pels carrers adjacents a la Sagrada Família, però no aconsegueix aturar-los.

Els fets van ser denunciats des del temple a mitjans de la setmana i els Mossos d’Esquadra ja han obert una investigació. El cap de Seguretat i Operacions de la Sagrada Família, Marc Martínez, va reconèixer ahir que “hi va haver un problema de seguretat” perquè els youtubers van poder fugir sense conseqüències.

El Patronat de la Sagrada Família està estudiant mesures preventives per evitar que es repeteixin accions similars, malgrat que van assegurar que “els dipositius de seguretat van funcionar” i “la resposta va ser ràpida”. Treballaran per “disminuir el temps de resposta i ampliar la seguretat nocturna”.

tracking