SEGRE

SALUT

Els al·lèrgics al pol·len patiran més aquesta primavera

Els al·lèrgics al pol·len patiran més aquesta primavera

Els al·lèrgics al pol·len patiran més aquesta primaveraEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els al·lèrgics al pol·len s’enfronten a una primavera d’intensitat moderada al centre peninsular i a la zona sud-oest, una previsió similar a la que els al·lergòlegs van fer l’any passat i que va acabar sent més lleu per la calor que va fer a l’abril i maig.

Aquesta és la previsió que han fet pública aquest dilluns els responsables del Comitè d’Aerobiologia de la Societat Espanyola d’Al·lergologia i Immunologia Clínica (Seaic), un dia abans que entri la primavera, una estació en la qual la sensibilització al pol·len de gramínies generarà més problemes a Extremadura, Toledo, Ciudad Real, Madrid, Jaén i Sevilla.

En concret, a la zona peninsular, a Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i Madrid, la primavera serà moderada (amb entre 4.000 i 6.000 grans de pol·len recollits per metre cúbic d’aire) i els nivells màxims de pol·len es registraran a Toledo, amb la previsió de 4.874.

A la zona sud-oest peninsular es preveuen també uns nivells moderats alts: a Extremadura i, sobretot, a Sevilla, on s’esperen 5.606 grans per metre cúbic d’aire.

A les Illes Canàries, la primavera serà molt lleu (quan es recullen fins 2.000 grans), amb valors màxims de fins 500 grans per metre cúbic d’aire.

Al litoral mediterrani serà lleu (quan les concentracions són de 2.000 a 4.000 grans), amb el nivell més alt a Barcelona (1.231 grans), igual com en la cornisa cantàbrica, on el valor més alt s’espera a Vitòria amb 2.761 grans.

tracking