SEGRE

GASTRONOMIA TRADICIÓ

Una pastisseria de Lleida prepara una mona amb forma d'urna de l'1-O

El dolç elaborat per la pastisseria El Carme de Lleida.

El dolç elaborat per la pastisseria El Carme de Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pastisseries lleidatanes es preparen ja per a la celebració de la Pasqua, una tradició que cada any incita a preparar les mones més espectaculars. Un exemple és la que ha creat la confiteria El Carme de Lleida, una figura de xocolata que representa el model d’urna utilitzada en el referèndum de l’1 d’octubre passat.

Segons van explicar des de l’establiment, la idea va sorgir a partir d’una petició d’un client particular, però al veure que podria ser un filó, van decidir posar-la a la venda. Es tracta d’un dolç d’uns vint centímetres d’alt, elaborada bàsicament amb xocolata blanca i en la qual es pot veure l’escut de la Generalitat, una xocolatina a tall de papereta amb la inscripció “Volem República” i un pollet abillat amb una barretina.

Des de l’establiment asseguren que “no és una qüestió política, sinó d’atendre peticions”

“El que ens agradaria deixar clar és que no es tracta d’una qüestió política, sinó d’atendre les peticions dels nostres clients”, van assegurar des de la mateixa pastisseria.

De moment la idea ha complert el seu propòsit, ja que ha agradat tant entre la seua clientela que ja tenen nombroses peticions.

tracking