SEGRE

PRIVACITAT XARXES SOCIALS

Escorcoll a Cambridge Analytica per utilitzar dades de Facebook

Arran de l’escàndol per l’ús d’informació per a la campanya de Donald Trump

Seu de la consultora britànica Cambridge Analytica a Londres.

Seu de la consultora britànica Cambridge Analytica a Londres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutge del Regne Unit va concedir ahir autorització a l’Oficina del Comissari d’Informació (ICO) perquè escorcolli les oficines a Londres de l’empresa Cambridge Analytica, en el centre d’un escàndol per l’ús d’informació de cinquanta milions d’usuaris de Facebook per a la campanya de Donald Trump a la presidència dels Estats Units. “Estem satisfets amb la decisió del jutge, i l’ordre està sent executada”, va dir l’ICO en un breu missatge a la seua pàgina web. “Això és part d’una investigació major sobre l’ús de dades per a objectius polítics”, va assenyalar. Així mateix, va recalcar que “ara és necessari recopilar, valorar i considerar les proves abans d’arribar a conclusions”.

Segons la investigació duta a terme per The Guardian, el gegant de les xarxes socials podria haver permès un mal ús de les dades de cinquanta milions dels seus usuaris a la consultora política Cambridge Analytica, que va treballar a la campanya de Trump.

Les dades presumptament van ser recollides a través d’una aplicació de predicció de personalitat anomenada thisisyourdigitallife, desenvolupada per un professor de la Universitat de Cambridge, Aleksandr Kogan, i haurien estat utilitzades per a campanyes polítiques. De fet, el conseller delegat de la companyia, Alexander Nix, va revelar que van utilitzar correus electrònics configurats amb un “temporitzador d’autodestrucció” durant la campanya de Trump per dificultar el rastreig del seu rol a la campanya de l’actual president. “No hi ha evidència, no hi ha rastre de paper, no hi ha res”, va dir en una conversa filtrada. En aquesta, també afirma que s’ha reunit amb Trump “moltes vegades”, mentre que un altre membre de l’equip d’alt rang diu que la firma està darrere d’una de les campanyes publicitàries més conegudes i polèmiques contra Hillary Clinton, que es va anomenar Derrota a la corrupta Hillary. Dimecres, el fundador i cap executiu de la xarxa social, Mark Zuckerberg, va admetre que la seua empresa “va cometre errors” i que es va veure involucrada en un “abús de confiança”.

tracking