SEGRE

PREMIS HOMENATGE

L'Espitllera del Premi Sikarra es queda al castell de Santa Coloma

Reconeix l’Associació Cultural Baixa Segarra

L’acte del lliurament de la setena edició del Premi Sikarra, ahir, a Santa Coloma.

L’acte del lliurament de la setena edició del Premi Sikarra, ahir, a Santa Coloma.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Cultural Baixa Segarra (ACBS) va rebre ahir de mans del president de la Fundació Jordi Casas i Llebot, Xavier Rivera, el Premi Sikarra. El guardó, que aquest any arriba a la setena edició, reconeix cada any persones i entitats que contribueixen a la divulgació, estudi, projecció, justícia i cohesió social de la Segarra històrica. El guardó és una espitllera, realitzada per Anna Maria Marín Galvez, que guarda el revers de la moneda de Sikarra documentada fa 2.300 anys. La regidora de Cultura de l’ajuntament de Santa Coloma, Angelina Nogués, va voler agrair la concessió del premi fent un joc de paraules dient que “l’Espitllera es queda al castell”. I és que va ser al castell de Santa Coloma on va tenir lloc l’entrega del premi i és també la seu de l’ACBS.

El president de l’entitat, Silvestre Palà, va agrair el guardó dient que “la nostra tasca fa que Santa Coloma ens tingui com la gent que manté la memòria històrica local”. Així, ACBS, en els seus 25 anys d’existència, ha publicat 35 llibres i ha dissenyat el mateix nombre d’exposicions dedicades a la comarca i la seua gent.

El guardó destaca persones o entitats que contribueixen a la projecció de la Segarra històrica

Silvestre Palà va manifestar també que el sentiment de pertinença a la Segarra és igual de viu que fa mig segle. En la seua intervenció, Palà va voler llegir una breu missiva que els va dedicar Jordi Cuixart des de la presó de Soto del Real: “Amics de Santa Coloma, la cultura és el millor antídot contra el feixisme i la intolerància.” Segons Palà, aquestes paraules “resumeixen la capacitat de resistència del nostre poble davant de la barbàrie que ens vol aniquilar”. Els discursos de tots els participants van estar marcats pel moment polític que viu Catalunya en l’actualitat.

tracking