SEGRE

TRADICIONS RELIGIÓ

Tot a punt per al Divendres Sant

Viacrucis i processons, protagonistes dels actes de Setmana Santa en diversos municipis || Més de mig miler de persones desfilaran demà al Sant Enterrament de Lleida

La confraria del Crist de l’Agonia va organitzar ahir la Processó del Trasllat a Lleida.

La confraria del Crist de l’Agonia va organitzar ahir la Processó del Trasllat a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La confraria del Crist de l’Agonia es va sumar ahir als actes de Setmana Santa a Lleida amb la tradicional Processó del Trasllat, en la qual les imatges del Sant Crist de l’Agonia i la Mare de Déu de la Pietat van sortir de la parròquia de Sant Martí i, en comitiva, van ser traslladades a l’església romànica homònima.

I és que el calendari de Setmana Santa no deixa d’avançar. Així, nombrosos municipis lleidatans ja ultimaven ahir els actes d’un dels dies més importants d’aquesta celebració, el Divendres Sant, en què tant viacrucis com processons ompliran els carrers de devots. Els carrers de la capital del Segrià acolliran la Processó del Sant Enterrament de Lleida, organitzada per la Congregació de la Puríssima Sang. I ho faran amb una novetat: la participació en els passos d’una comunitat ucraïnesa amb la qual la congregació col·labora des de fa dos anys. Així, l’entitat preveu que siguin més de cinc-centes persones i una dotzena de passos els que desfilin pels carrers de Lleida durant el recorregut, que sortirà a les 21.00 hores des de l’església de la Puríssima Sang i tindrà una durada d’unes dos hores aproximadament.

La comitiva passarà per l’avinguda de Catalunya en direcció al carrer de Lluís Companys i seguirà pels carrers Unió, Templers, Acadèmia, Alcalde Costa i avinguda Catalunya de nou, des d’on anirà fins a la Capella de la Sang, on es cantarà la Salve Regina a la Mare de Déu de la Solitud per donar per finalitzar la jornada. També acolliran processons del Divendres Sant altres municipis de les comarques lleidatanes com Balaguer, Tàrrega, Guissona, la Seu d’Urgell o Cervera.

La confraria del Crist de l’Agonia va organitzar ahir la Processó del Trasllat a Lleida.

La confraria del Crist de l’Agonia va organitzar ahir la Processó del Trasllat a Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking