SEGRE

TRADICIONS

La Hermandad del Gran Poder de Madrid resta importància a la ruptura de la creu

Va colpejar contra un semàfor en la processó de Dijous Sant

La Hermandad del Gran Poder de Madrid resta importància a la ruptura de la creu

La Hermandad del Gran Poder de Madrid resta importància a la ruptura de la creuEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Hermandad de Jesús del Gran Poder i María Santísima de la Esperanza Macarena, a Madrid, ha restat importància a la ruptura de la creu que porta la talla del Crist després de xocar contra un semàfor en la processó de Dijous Sant, el seu pas pel carrer Toledo de la capital.

"És una anècdota que un no desitja però que no té més importància", ha assenyalat Efe el germà més gran de la Germandat, Luis García, que ha afegit que la creu està feta de fusta de bassa i, en ser més lleugera, "amb un copet espetega".

El confrare ha qualificat la ruptura de la creu d’un "incident menor que no té transcendència", més enllà de l’"ensurt" inicial, i ha ressaltat que "a la imatge no li ha passat res".

Amb tot, ha indicat que en els 78 anys d’història de la Germandat no havia passat mai res semblant.

L’accident va tenir lloc poc després de la sortida del Jesús del Gran Poder de la Colegiata de San Isidro, però no va interrompre la marxa dels 35 portants, malgrat que la creu es va esquerdar i va estar a punt de partir-se en dos.

Un dels portants va pujar al pas per fer una reparació provisional, assegurant la creu amb tres brides.

Ara, segons ha explicat el germà més gran de la Hermandad, portaran la creu a un taller de fusteria per arreglar-la.

La imatge del Jesús del Gran Poder, esculpida el 1942 per José R. Fernández-Andes i que aquest any estrenava túnica, és una de la més seguides de la ciutat.

tracking